Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός του Δήμου Σερρών για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Σε πλήρη ετοιμότητα και αυξημένη κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται ο Δήμος Σερρών ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, όπως διαπιστώθηκε στη σύσκεψη του Έκτακτου Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που συγκάλεσε σήμερα ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Βασικός σκοπός της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, είναι η πρόληψη και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα.

«Στον Δήμο Σερρών δίνουμε προτεραιότητα στην πρόληψη των προβλημάτων που προκαλούνται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε όλο αυτό το διάστημα.

Παράλληλα, δρομολογούνται, ήδη, τα μεγάλα έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική προστασία, τα οποία έπρεπε να γίνουν όλα τα προηγούμενα χρόνια για να μην έχουμε αυτές τις επιπτώσεις. Οι κλιματολογικές συνθήκες αλλάζουν και πρέπει να απαντήσουμε σε αυτές τις αλλαγές», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών.

Όπως υπογράμμισε στη διάρκεια της σύσκεψης ο κ.Χρυσάφης, ο μηχανισμός του Δήμου Σερρών ενισχύεται άμεσα με ένα drone για την καλύτερη παρακολούθηση και άμεση επέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου στη διάρκεια των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Επιπλέον, ο Δήμος προμηθεύτηκε 250 τόνους αλατιού και 1.000 σάκων των 10 κιλών, που θα προστεθούν στους 250 τόνους αλατιού και 500 σάκους των 10 κιλών, που υπήρχαν στις αποθήκες του Δήμου.

Την ίδια στιγμή, τα συνεργεία επιφυλακής καθώς και τα μηχανήματα των υπηρεσιών του Δήμου Σερρών βρίσκονται σε ετοιμότητα τόσο στην πόλη όσο και στις κοινότητες.

Επιπλέον, ο Δήμος Σερρών βρίσκεται σε συνεργασία με ιδιώτες που διαθέτουν τρακτέρ, αγροτικά οχήματα και μηχανήματα έργων και οι οποίοι μπορούν να συνδράμουν σε περίπτωση έκτακτων αναγκών.