ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                 ΣΕΡΡΕΣ, 13-05-2019
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
email:mayor@serres.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ :

 “ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑΣ , Η ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I”.

 Τον Υφυπουργό Πολιτισμού – Αθλητισμού επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, για να ζητήσει την έγγραφη σύμφωνη γνώμη του, προκειμένου να καταθέσει ο Δήμος Σερρών τo φάκελο για την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου της Ομόνοιας στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I”. Ο Δήμος Σερρών με το έγγραφο του με αρ.πρωτ.14124/06-05-2019 υπέβαλε στο Υπουργείο Πολιτισμού – Αθλητισμού Γεν. Γραμ. Αθλητισμού τη μελέτη για το έργο “Κλειστό Κολυμβητήριο Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας Δήμου Σερρών “προϋπολογισμού 4.500.000ευρώ ( 5.580.000 με ΦΠΑ 24%), προκειμένου ο Υφυπουργός Πολιτισμού – Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης Γεώργιος να γνωμοδοτήσει θετικά και εν συνεχεία η θετική γνωμοδότηση του Υφυπουργού να συμπεριληφθεί στον φάκελο για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I “του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού – Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης Γεώργιος στη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 στην Αθήνα, επέδωσε στον κ. Αγγελίδη την έγγραφη θετική γνωμοδότησή του, για να κατατεθεί ο φάκελος του έργου στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I” του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αξίζει να τονισθεί ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σερρών κ. Σταμπουλή Αφροδίτη, έχει επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την υλοποίηση του κολυμβητηρίου της Ομόνοιας, όπως επίσης και ο σύμβουλος του Υφυπουργού Πολιτισμού – Αθλητισμού κ. Μπουτίνος Αναστάσιος, ο οποίος είναι ο αφανής “ήρωας” της όλης αυτής προσπάθειας.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Πολιτισμού – Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη Γεώργιο και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταμπουλή Αφροδίτη για τη μεγάλη τους συμβολή στη μέχρι τώρα εξέλιξη της προσπάθειας για την υλοποίηση του έργου του κολυμβητηρίου της Ομόνοιας , όπως επίσης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον σύμβουλο του Υφυπουργού κ. Μπουτίνο Αναστάσιο, ο οποίος αθόρυβα βοήθησε τα μέγιστα για το έργο αυτό.

Από εδώ και πέρα, δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, συνεχίζεται η προσπάθεια για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I” του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι πριν λίγες μέρες ο Υφυπουργός Πολιτισμού – Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης Γεώργιος υπέγραψε τη σύμφωνη γνώμη του για να υποβληθούν στο πρόγραμμά “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” και τα εξής δύο έργα:

α) “Κατασκευή κερκίδων στο γήπεδο ποδοσφαίρου Σκουτάρεως” προϋπολογισμού 362.903,23ευρώ και

β) “Προμήθεια ξύλινου δαπέδου και μπασκετών στο Κλειστό Γυμναστήριο Σερρών” προϋπολογισμού 112.000ευρώ.

                                                                                                                      Από το γραφείο τύπου