Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του έργου CULTURAL DIPOLE για την δημιουργία της Πινακοθήκης “ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ” στις Σέρρες

                                                                                              Σέρρες 04 Ιουνίου 2018
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του έργου CULTURAL DIPOLE για την δημιουργία της Πινακοθήκης “ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ” στις Σέρρες

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση δημοσιότητας για την δημιουργία Πινακοθήκης “ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ” που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Σερρών “ΑΣΤΕΡΙΑ”. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος του Δήμου Petrich Βουλγαρίας και ο διεθνούς φήμης εικαστικός Κωσταντίνος Ξενάκης.
Η δημιουργία της Πινακοθήκης “ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ” υλοποιείται στα πλαίσια του έργου
“Δημιουργία Πολιτιστικού Διπόλου στη διασυνοριακή περιοχή” που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020, προυπολογισμού 680.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης στον σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
“ Η ένταξη του έργου Πινακοθήκη “ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ” στο Πρόγραμμα INTERREG αποτελεί την ευτυχή κατάληξη μιας πολύχρονης και συστηματικής προσπάθειας που κατέβαλαν από κοινού ο Δήμος Σερρών, ο καθηγητής Νανιόπουλος Αριστοτέλης και η ομάδα του και οι λοιποί εταίροι. Στην αφίσα υπάρχει ο τίτλος “ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΑΞΗΣ-ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ”. Πράγματι η δημοτική αρχή από το 2011 ξεκίνησε όλες τις προσπάθειες για την υλοποίηση αυτής της ωραίας ιδέας. Κάναμε όλες τις διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχου και περιμένουμε την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει το έργο. Ας ελπίσουμε να μην παρουσιαστούν εμπόδια και να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου γρήγορα”.
Ο κ. Αγγελίδης ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον κ. Κωσταντίνο Ξενάκη για την δωρεά ενός σημαντικού αριθμού έργων του στο Δήμο Σερρών, τον κ.Νανιόπουλο και την ομάδα του, τον Δήμο Petrich της Βουλγαρίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, το Σωματείο Σερραίων Πολιτεία και την εταιρεία Ε.Μ.Ε.Ι.Σ, την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σερρών, το τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου, τον πρώην Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού Παναγιώτη Γρηγοριάδη, τον Αντιδήμαρχο Έργων Ηλία Γκότση και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Προγραμματισμού Κώστα Καρπουχτσή.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα εξής θέματα:
“To έργο CULTURAL DIPOLE, στόχοι και αναμενόμενα αποτελέσματα” από τον καθηγητή κ. Νανιόπουλο, “το Ιστορικό Μουσείο του PETRICH, δομή και περιεχόμενο” από τον αρχαιολόγο κ. Sotir Ivanov, “Προδιαγραφές της μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης της Πινακοθήκης “ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ” από τον ομότιμο καθηγητή Παναγιώτη Τζώνο, “Η σημασία δημιουργίας μιας Πινακοθήκης προσβάσιμης σε Άτομα με Αναπηρίες από τους καθηγητές Παναγιώτη Τσαλή και Τζούλια Τάπαλη, “ Μετατροπή του διατηρητέου κτιρίου που θα στεγάσει την Πινακοθήκη “ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ” σε κτίριο σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης από την καθηγήτρια Αργυρώ Δημούδη.

Από το γραφείο τύπου