Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιμορφωτική εκδήλωση «Η γυναίκα στην εργασία και την επιχειρηματικότητα: δυνατότητες, προκλήσεις, εμπειρίες»

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

 22 Νοεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιμορφωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών και το ΚΕΣΥΠ της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών με θέμα: «Η γυναίκα στην εργασία και την επιχειρηματικότητα: δυνατότητες, προκλήσεις, εμπειρίες». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, στις 17:30, στην αίθουσα «Γ. Χρηστίδης» του Επιμελητηριακού Μεγάρου Σερρών.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας Σταυρούλα Αρβανίτη- Αγιαννίδου, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Δημήτρης Γιαννάκης και η υπεύθυνη σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού του ΚΕΣΥΠ της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών Φωτεινή Δομουχτσή.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, οι αξιόλογοι/ες εισηγητές/τριες (Φραγκίδης Γ., Σουρμαΐδου Π., Αραπάκης Γ., Παπαδόπουλος Κ.) παρείχαν στο κοινό εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας, προγράμματα χρηματοδότησης και κατάρτισης αλλά και χρήσιμα παραδείγματα γυναικείας επιχειρηματικότητας σε τοπικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, τρεις γυναίκες (Κεχαγιά Ε., Χατζηασλάνη Δ., Καράμπελα Ξ.) μίλησαν για τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες στο χώρο της μαθητικής κοινωνικής επιχειρηματικότητας, του επιχειρείν και της εργασίας.

Η επιμορφωτική αυτή εκδήλωση εγκαινίασε με επίσημο τρόπο την ένταξη της νέας υπηρεσίας του Συμβουλευτικού Κέντρου που αφορά στην εργασιακή συμβουλευτική και πληροφόρηση και άνοιξε το δρόμο για μια σειρά από αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον.

Ευχαριστούμε όσους/ες βοήθησαν με κάθε τρόπο.

(ακολουθεί φωτογραφικό υλικό)