Οι μαθητές του Δήμου Σερρών ξαναζωντάνεψαν την ιστορία του τόπου μας

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Ιουνίου η ανοιχτή εκδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας για την παρουσίαση των εργασιών εκατοντάδων μαθητών από σχολεία του Δήμου Σερρών με την οποία ολοκληρώθηκε η δράση «Ξαναζωντανεύω την Ιστορία του τόπου μου».

Η εκπαιδευτική αυτή δράση εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021» για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και για τα «Ελευθέρια 2021» και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Σερρών.

Στο πλαίσιο της Δράσης οι μαθητές από νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Σερρών κλήθηκαν να παρουσιάσουν κάποιο γεγονός της τοπικής μας ιστορίας με δρώμενο, εικαστική δημιουργία, κουκλοθέατρο, ταινία μικρού μήκους, θέατρο σκιών ή κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο.

«Βασικός στόχος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021” και του Δήμου Σερρών ήταν να κινητοποιήσει τους μαθητές και να τους εμπνεύσει την αγάπη για τους ήρωες και τα ιδανικά που οδήγησαν στην ελευθερία της πατρίδας μας.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αυτή η πρωτοβουλία μας βρήκε τέτοια απήχηση και φιλοδοξούμε η δράση αυτή να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στα Ελευθέρια», τόνισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021» Βασίλειος Κατιρτζόγλου χαιρετίζοντας τη χθεσινή εκδήλωση.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σιαμάγκας συνεχάρη τους μαθητές και τους δασκάλους, που σε αντίξοες συνθήκες, με περιορισμούς, εγκλεισμό και απομόνωση, βρήκαν τον τρόπο πολύ σύντομα να δημιουργήσουν καλλιτεχνικά έργα εκπέμποντας μηνύματα με πολιτιστικό και εθνικό περιεχόμενο.

«Είναι συγκινητικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι η νέα γενιά συνειδητά προσέρχεται με ευλάβεια και ευγνωμοσύνη να τιμήσει τους ήρωες του 1821 και να δηλώσει έμπρακτα την πίστη της στην ελευθερία», υπογράμμισε.