Ο κ. Καμμένος όχι μόνο δεν θέλει να αποδοθούν τα στρατόπεδα στους Σερραίους πολίτες αλλά οδηγεί το Δήμο Σερρών στα δικαστήρια

 
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1, Σέρρες
Τηλ: 2321350171
 
Σέρρες, 04/09/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:
«Ο κ. Καμμένος όχι μόνο δεν θέλει να αποδοθούν τα στρατόπεδα στους Σερραίους πολίτες αλλά οδηγεί το Δήμο Σερρών στα δικαστήρια για να πάρει υπέρ του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας και τις εκτασεις που είναι στην κυριότητα του Δήμου Σερρων».

Ο κ. Καμμένος κοροϊδεύει το Σερραικό λαό. Τον Ιούλιο 2016 δεσμεύτηκε μέσα στη Βουλή ότι η συμφωνία Αβραμόπουλου ισχύει, ότι το κράτος έχει συνέχεια και ότι θα υλοποιηθεί η συμφωνία Αβραμόπουλου, μια συμφωνία που αποφεύγει τα δικαστήρια, δίνει πολιτική λύση στο θέμα των στρατόπεδων και τη δυνατότητα στο Δήμο Σερρών να τα αξιοποιήσει.
Μετά από ένα χρόνο έρχεται και λέει ότι δεν ισχύει η συμφωνία Αβραμόπουλου, ότι όχι μόνο δεν θέλει την απόδοση των στρατόπεδων στο Δήμο Σερρών, αλλά αντιθέτως θέλει να πάρει υπέρ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τις εκτάσεις που είναι στην κυριότητα του Δήμου, οδηγώντας το Δήμο Σερρών στα δικαστήρια για ένα θέμα καθαρά πολιτικό για την επίλυση του οποίου χρειάζεται μόνον πολιτική βούληση.
Πρέπει όμως να τονίσουμε, γιατί έχει μεγάλη σημασία αυτό, ότι με τη μεγάλη προσπάθεια του Δήμου για τα στρατόπεδα, κερδισμένοι είναι ο Δήμος Σερρών και η τοπική κοινωνία, διότι μετά την πολεοδόμηση που έκανε ο Δήμος Σερρών για τα στρατόπεδα Εμ. Παππά και Παπαλουκά και την έκδοση ΦΕΚ, οι χώροι αυτοί πλην των 45 στρεμμάτων, μπορεί να χρησιμοποιηθούν μόνον ως χώροι πρασίνου, αναψυχής, χώροι πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, ενώ τα κτίρια έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα. Να υπογραμμίσουμε οτι αν ο Δημος δεν είχε δώσει αυτές τις χρήσεις γης στους χώρους αυτούς των στρατοπέδων, έπρεπε να δεσμεύσει και να απαλλοτριώσει αντίστοιχες ιδιωτικές εκτάσεις σε αυτές τις περιοχές των στρατοπέδων Εμ.Παππά και Παπαλουκά.
Η διαφορά είναι ότι αν τα στρατόπεδα δεν περιέλθουν στο Δήμο την αξιοποίηση τους πρέπει να την κάνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όμως δεν μπορεί να αξιοποίησει τα στρατόπεδα αλλά μόνον ο Δήμος γιατί ο Δημος μπορεί να ενταχθεί σε προγράμματα.
Είναι βέβαιο ότι με την πολιτική που ακολουθεί ο κ. Καμμένος οδηγεί τα στρατόπεδα σε ερήμωση.
Ο κ. Καμμένος ενώ μπορεί να αποδώσει τα στρατόπεδα στους Σερραίους πολίτες σύμφωνα πάντα με το νόμο, δεν θέλει.

Ο κ. Καμμένος δυστυχώς:

– Δεν σεβάστηκε την προσπάθεια δεκαετιών όλων των δημοτικών αρχών.
– Δεν σεβάστηκε τη συνέχεια του κράτους, διότι υπήρχε μια συμφωνία (συμφωνία Αβραμόπουλου) που ολοκληρώθηκε η διαδικασία της με την έκδοση ΦΕΚ των πολεοδομημένων στρατοπέδων Εμ.Παππά και Παπαλουκά και δεν την υλοποιεί παράνομα. Η συμφωνία είναι νομιμότατη και ισχύει.
– Δεν σεβάστηκε ούτε τον ίδιο του τον εαυτό, διότι μέσα στη Βουλή δεσμεύτηκε τον Ιούλιο 2016, ότι η συμφωνία για τα στρατόπεδα στις Σέρρες ισχύει.
– Δεν σεβάστηκε ούτε την τοπική κοινωνία και οδηγεί τον Δήμο στα δικαστήρια για να αντιδικήσει μαζί του για την κυριότητα της περιουσίας της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Καμμένος αυτό που πέτυχε είναι να αυτοανακυρηχθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο για τις Σέρρες.
Σε αυτήν την κοροϊδία του Σερραικού λαού ο κ. Καμμένος έχει συμμάχους τους δύο κυβερνητικούς βουλευτές κ. Κόλλια-Τσαρουχά Μαρία και κ. Αφροδίτη Σταμπουλή, οι οποίες δεν έχουν το σθένος να θέσουν το θέμα στη Βουλή και να υποστηρίξουν το δίκαιο αίτημα των Σερραίων πολιτών.
Πρέπει να παρέμβει ο Πρωθυπουργός για να δώσει τέλος στα δικαστήρια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά του Δήμου Σερρων και τη δυνατότητα στο Δήμο να αξιοποιήσει τα στρατόπεδα.
Γι αυτό θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους φορείς, προκειμένου να ζητήσουμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

 

Από το γραφείο τύπου