Ο επικήδειος λόγος του Δημάρχου Σερρών για τον Θεόδωρο Αραμπατζή

Ο επικήδειος λόγος με τον οποίο ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης  αποχαιρέτησε τον Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Σερρών Θεόδωρο Αραμπατζή:

« Συνάδελφε και συνοδοιπόρε στα κοινά Θόδωρε!

Είναι πολύ οδυνηρός και δύσκολος ο σημερινός αποχαιρετισμός. 

Γιατί είναι τόσο απροσδόκητος και άδικος ο χαμός σου.

Γιατί είναι τόσο μεγάλο το κενό που αφήνεις για την αγαπημένη οικογένειά σου, τους φίλους σου, τους συνεργάτες και όλους τους συναδέλφους σου στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Είναι δυσαναπλήρωτο το κενό για τον Δήμο Σερρών και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κανείς μας, ακόμα και μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν ήθελε να πιστέψει ότι θα έχανες την μάχη για τη ζωή που έδινες όλο αυτό διάστημα. 

Και είναι ακόμη μεγαλύτερος ο πόνος και η λύπη μας γιατί οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να σε αποχαιρετήσουμε και να σε συνοδεύσουμε στο τελευταίο σου ταξίδι έτσι όπως θα θέλαμε και έτσι όπως σου πρέπει.

Όπως αρμόζει σε έναν άριστο οικογενειάρχη, έναν αγαπητό συμπολίτη μας, έναν καταξιωμένο επιχειρηματία, έναν εξαιρετικό αυτοδιοικητικό.

Έναν άνθρωπο που με την αξιοπρέπεια, την εντιμότητα, την έμφυτη ευγένεια και απλότητά του κέρδισε την αναγνώριση, την εκτίμηση και την αγάπη του κόσμου.

Μία αγάπη που μετουσιωνόταν σε εμπιστοσύνη σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Αγάπησες τους συμπολίτες σου και σε αγάπησαν. 

Και τους υπηρέτησες με συνέπεια, ήθος και ανιδιοτέλεια.

Οι αρχές αυτές χαρακτήριζαν όλη την πορεία της ζωής σου, της επαγγελματικής σου σταδιοδρομίας και της αυτοδιοικητικής σου πορείας.

Από τότε που γεννήθηκες στη Μονοκκλησιά και μετανάστευσες μαζί με την οικογένεια σου στη Γερμανία, όπου σπούδασες Ηλεκτρονικός.

Και στη συνέχεια που επέστρεψες στις Σέρρες, όπου δραστηριοποιήθηκες  επαγγελματικά μαζί με τον αδελφό σου, τον Φάνη με μεγάλη επιτυχία επί 45 χρόνια.

Δημιούργησες μία υπέροχη οικογένεια με την Ελένη, το στήριγμά σου και αποκτήσατε μαζί τρία παιδιά, για τα οποία ήσουν υπερήφανος όπως υπερήφανα πρέπει να είναι και αυτά για σένα.

Τον Γιώργο, λαμπρό επιστήμονα στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Επιστήμης της Ζυρίχης, την Παναγιώτα από την οποία έχεις και το μοναδικό σου εγγόνι, τον μικρό και λατρευτό σου Παναγιώτη και την πολυαγαπημένη σου Μαρία, το στερνοπαίδι σου.

Ο Θόδωρος Αραμπατζής εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στον Καποδιστριακό Δήμο Καπετάν Μητρούση, όπου διετέλεσε για έξι χρόνια πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με την εφαρμογή του Καλλικράτη συμμετείχε στις εκλογές του 2010 με τον συνδυασμό της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Σερρών.

Από το 2011 έως το 2014 ως πρόεδρος στη ΔΕΥΑΣ συνέβαλε στην ανάπτυξη της εταιρείας και την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες με πλήθος δράσεων και έργων.

Εξίσου σημαντική ήταν η προσφορά του και στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, όπου ήταν πρόεδρος από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τις αρχές του 2017 αναβαθμίζοντας περαιτέρω το αναπτυξιακό αυτό εργαλείο του τόπου μας.

Τον Μάρτιο του 2017 εκλέχτηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, μία θέση την οποία υπηρέτησε με προσήλωση και αποτελεσματικότητα ακολουθώντας τον δρόμο της σύνθεσης, της συναίνεσης και της δημοκρατικότητας.

Ελάχιστη ένδειξη του ήθους και της ποιότητας του πολιτικού άνδρα, που υπήρξε ο Θόδωρος Αραμπατζής ήταν η απόφασή του να παραιτηθεί από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τον Σεπτέμβριο του 2018 προκειμένου να διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου ως επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων στις εκλογές του 2019.

Σε αυτή την εκλογική διαδικασία οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν με τον Θόδωρο. 

Από διαφορετική αφετηρία, με διαφορετικές θέσεις και παρατάξεις αλλά με την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος για αυτόν τον τόπο, δώσαμε ο καθένας τον αγώνα του για τον Δήμο μας. 

Στα δύο χρόνια που ο Θόδωρος ηγήθηκε της ελάσσονος αντιπολίτευσης συνέβαλε στην αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου μέσα από την πολιτική του στάση και συμπεριφορά, τη σοβαρότητα, τη μετριοπάθεια και την εργατικότητα του.

Διαφωνίες υπήρξαν φυσικά. Αλίμονο αν δεν υπήρχαν διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις στην πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση!  

Ωστόσο, η συνεργασία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο ακόμη και όταν διαφωνούσαμε ήταν πάντα χρήσιμη, ωφέλιμη και ευεργετική για τους Δημότες μας. 

Ήταν ο Θόδωρος Αραμπατζής μία ήρεμη δύναμη. 

Και ήταν αυτή η δύναμή του και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του που βοήθησαν  να κατακτήσουμε αυτά τα δύο τελευταία χρόνια ένα κορυφαίο επίπεδο πολιτικού πολιτισμού μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο μακριά από τοξικότητες και στείρες αντιπαραθέσεις.

Η συμβολή σου σε αυτό Θόδωρε ήταν καταλυτική και σε ευχαριστούμε όλοι για αυτό.

Ο Θόδωρος Αραμπατζής φεύγει πρόωρα, αλλά αφήνει μία μεγάλη παρακαταθήκη σε όλους μας.

Αφήνει έντονο το στίγμα του στον Δήμο Σερρών. 

Ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην πόλη και τους ανθρώπους της.

Και ως ελάχιστο φόρο τιμής η αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ που με τόση αγάπη και αποτελεσματικότητα υπηρέτησες θα ονομαστεί «Θεόδωρος Αραμπατζής» για να μείνει για πάντα εκεί χαραγμένο το όνομά σου, όπως είναι χαραγμένο πλέον στις καρδιές μας.

Αιωνία σου η μνήμη!

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει!»