Ο Δήμος Σερρών υποδέχθηκε μαθητές από τρεις χώρες του εξωτερικού

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Σερρών πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής, 11 Οκτωβρίου, μαθητές τεσσάρων σχολείων από Ρουμανία, Τουρκία, Πορτογαλία και Ελλάδα.

Τους μαθητές, καλωσόρισαν στο Δήμο Σερρών οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Μισιρλής και Γιάννης Τουρτούρας, καθώς και ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, Γιάννης Γάτσιος.

Τα παιδιά, μίλησαν με χαρά τόσο για τις εμπειρίες τους απ’ τις ομορφιές του Νομού Σερρών όσο και για τη φιλοξενία που τους πρόσφεραν οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ.

Η επίσκεψη αυτή, έγινε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2, με τίτλο «The footprints of climate change from Anatolia to Europe», το οποίο υλοποιεί το 2ο ΓΕΛ Σερρών για το επίκαιρο θέμα της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της.

Ο συντονιστής του προγράμματος, Θανάσης Αγγειοπλάστης, και τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας, Κωνσταντινιά Τσιαούση, Κουταντώνης Σταύρος, Νανά Κουρτίδου, Καβακλιώτης Γιώργος, Βλάϊκου Χρυσούλα και Νόνη Μανούκη, συμμετείχαν στην υλοποίηση του προγράμματος, μαζί με τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου.

Αναφορικά με την επίσκεψη, ο Αντιδήμαρχος, Σπύρος Μισιρλής, δήλωσε ότι: «Τα προγράμματα αυτά, θα βοηθήσουν να σφυρηλατηθούν φιλίες σε βάθος χρόνων. Είμαστε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι απ’ το πώς τα παιδιά βίωσαν την πόλη των Σερρών. Οι ίδιοι οι μαθητές, θα γίνουν κοινωνοί της αγάπης τους για το Δήμο μας στους δικούς τους ανθρώπους.».

Απ’ την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, Γιάννης Γάτσιος, πρόσθεσε ότι: «Οι μαθητές, ενθουσιάστηκαν απ’ τις ομορφιές του Νομού και του Δήμου μας. Αυτό, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά, καθώς είναι η ζωντανή διαφήμιση του Δήμου Σερρών προς τις χώρες τους.».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής, εκτός απ’ τις δραστηριότητες στο 2ο ΓΕΛ Σερρών, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τον υδροβιότοπο της Λίμνης Κερκίνης και ενημερώθηκαν για τις αλλαγές των τελευταίων ετών, αλλαγές που αφορούν και τη βιοποικιλότητα. Επίσης, το 2ο ΓΕΛ Σερρών έδειξε στα σχολεία-μέλη του Erasmus+ και τα αξιοθέατα του Νομού μας, όπως το εντυπωσιακό σπήλαιο της Αλιστράτης και το Μουσείο της Αμφίπολης. Τέλος, η επίσκεψη στο Δημαρχείο Σερρών σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων.

Από το γραφείο τύπου