Ο Δήμος Σερρών βραβεύτηκε με το δεύτερο βραβείο καλύτερης πόλης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    Σέρρες  25  Οκτωβρίου  2016                        
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
τηλ. 23210/83671
φαξ 23210/83602       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Σερρών βραβεύτηκε με το δεύτερο βραβείο καλύτερης πόλης
για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε 32 σχολεία

Ο Δήμος Σερρών  βραβεύεται για δεύτερη φορά τα τελευταία δύο χρόνια.

 

Η πρώτη φορά ήταν στις 24 Σεπτεμβρίου 2014 όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο για τις περιβαλλοντικές του επιδόσεις και τώρα βραβεύτηκε με το δεύτερο βραβείο-ΒEST CITY AWARDS (Bραβείο καλύτερης Πόλης) για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε 32 σχολεία.

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε ειδική τελετή στην Αθήνα στις 24 Οκτωβρίου 2016.

«Είμαι υπερήφανος για την βράβευση του Δήμου μας. Πολλά συγχαρητήρια στις υπηρεσίες του Δήμου. Το βραβείο ανήκει και σε αυτούς. Η δημοτική αρχή συνεχίζει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα Δήμο σύγχρονο και ελκυστικό. Θέλουμε οι πολίτες του Δήμου αλλά και οι επισκέπτες του, να αισθάνονται ότι ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ», δήλωσε ο κ. Αγγελίδης.

Τα βραβεία BEST CITY AWARDS απευθύνονται σε φορείς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που έχουν να επιδείξουν την τελευταία τριετία νέες καινοτόμες ιδέες, λύσεις ή τεχνολογίες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων έγινε από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή στις 12Ιουλίου 2016.

Ο Δήμος Σερρών υπέβαλλε αίτηση για αξιολόγηση με τίτλο: «Η ηλιακή ενέργεια δίνει τη ώθηση στα σχολεία του Δήμου Σερρών» και αφορούσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις 32 σχολικές στέγες, για την υλοποίηση της οποίας αφιερώθηκε πλήθος εργατοωρών από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και το τμήμα Παιδείας του Δήμου.

Nα υπενθυμίσουμε ότι για πρώτη φορά , φορέας της τοπικής αυτοδιοίκησης (ο Δήμος Σερρών) υλοποίησε τέτοιου είδους δραστηριότητα, εκμεταλλευόμενος το πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ.

Τα οφέλη που προκύπτουν για το Δήμο Σερρών είναι πολλαπλά: Αύξηση της χρήσης της ηλιακής ενέργειας, μείωση των ρύπων του διοξειδίου του άνθρακα, μείωση των λειτουργικών εξόδων των σχολείων, ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Σημαντικό όφελος επίσης είναι η βελτίωση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων του προσωπικού του Δήμου καθώς και η μεταφορά της αποκτηθείσας γνώσης σε άλλους Δήμους.