Ο Δήμος Σερρών τίμησε τους ήρωες του Υψώματος 731

Τη μνήμη των Σερραίων ηρώων που τον Μάρτιο του 1941 υπερασπίστηκαν το Ύψωμα 731 στην Κλεισούρα τίμησε ο Δήμος Σερρών κατά τις επετειακές εκδηλώσεις για τη δημόσια εορτή τοπικής σημασίας, σήμερα, Κυριακή 6 Μαρτίου 2022.

«Οι Σερραίοι ήρωες του 19ου Συντάγματος Πεζικού κράτησαν Θερμοπύλες σε μία από τις πιο άγριες και κρίσιμες μάχες του ελληνοϊταλικού πολέμου αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά τη γενναιότητα και την πίστη τους στην πατρίδα.

Για να τιμήσουμε τους ήρωες του Υψώματος 731 καθιερώσαμε αυτή τη δημόσια εορτή τοπικής σημασίας με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αρχικά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου.

Το χρονικό των γεγονότων της υπεράσπισης του Υψώματος 731 εκφώνησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών, Βασίλης Κατιρτζόγλου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Αρχιστρατήγου Εμμανουήλ Παπά στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στην τελετή κατέθεσαν στεφάνια μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, ως Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων η βουλευτής Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης Χρήστος Σγουρομάλλης, ο Α’ Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών Ιωάννης Βασιλκαρίδης, ο εκπρόσωπος της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αντιπύραρχος Ανδρέας Θεοδωρίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών, Βασίλης Κατιρτζόγλου και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ν. Σερρών Ταγματάρχης ε.α. Ελευθέριος Καραγιαννίδης.