Ο Δήμος Σερρών τιμά τους πεσόντες κατά την βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο 1974

Ο Δήμος Σερρών συνδιοργανώνει με την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και την Ένωση Κυπρίων Ν. Σερρών εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στον Ανδριάντα του Αντισμηνάρχου Συμεωνίδη στην Πλατεία Πεσόντων και αγνοουμένων πολεμιστών Κύπρου, όπου θα γίνει και η κατάθεση στεφανιών.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών και η Λέσχη Καταδρομέων Ειδικών Δυνάμεων Ν. Σερρών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

10.30 π.μ. Επίσκεψη στο Δημαρχείο Σερρών του κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου Υπουργού Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας

11.00 π.μ. Μετάβαση στον Ανδριάντα Αντισμήναρχου Συμεωνίδη, Πλατεία πεσόντων και αγνοουμένων αγωνιστών Κύπρου 1974

  • Έναρξη Τελετής
  • Επιμνημόσυνη δέηση
  • Χαιρετισμός του Υπουργού Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου
  • Χαιρετισμός της Δημάρχου Σερρών κ. Βαρβάρας Μητλιάγκα

Κατάθεση στεφανιών από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Δήμαρχο Σερρών, τον Συνταγματάρχη – Διοικητή 10ου Συντάγματος Πεζικού, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, τον Πρόεδρο της ‘Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, τον Πρόεδρο της ‘Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Σερρών, τον Πρόεδρο της Λέσχης Καταδρομέων Σερρών, τον Εκπρόσωπο της Ένωσης Κυπρίων Σερρών, τον εκπρόσωπο των Μακεδονομάχων, τους Προέδρους Επαγγελματικών Οργανώσεων και Συλλόγων και Εκπρόσωποι οικογενειών ηρώων.

  • Σιγή ενός λεπτού
  • Εθνικός Ύμνος
  • Τέλος τελετής