Ο Δήμος Σερρών θα μαζέψει όλα τα αδέσποτα ζώα που κινούνται σε αγέλες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                              Σέρρες, 24/07/2017
Γραφείο Τύπου
Κ.Καραμανλή1, Σέρρες
τηλ. 2321350171

Δελτίο Τύπου

Xρήστος Γρηγοριάδης-Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας:
“Ο Δήμος Σερρών θα μαζέψει όλα τα αδέσποτα ζώα που κινούνται σε αγέλες. Προέχει η ασφάλεια των πολιτών.”

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Χρήστος Γρηγοριάδης την Δευτέρα 24-7-2017, με αφορμή τα τελευταία κρούσματα επιθέσεων αδέσποτων ζώον σε πολίτες.

Συγκεκριμένα ο κ. Γρηγοριάδης δήλωσε ότι ο Δήμος Σερρών θα προχωρήσει στην περισυλλογή όλων των αδέσποτων ζώων που κινούνται σε αγέλες στο κέντρο της πόλης και είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών, αφού πρώτα ενημερώσει τον Εισαγγελέα και την Αστυνομική Αρχή.

Eπίσης ο κ. Γρηγοριάδης ενημέρωσε τον Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας κ. Βαρούδη Λεωνίδα ο οποίος συμφώνησε με την άποψη να μαζευτούν όλα τα αδέσποτα ζώα που κινούνται σε αγέλες. 

“Υπάρχουν αρκετά αδέσποτα ζώα που κινούνται σε αγέλες στο κέντρο της πόλης και επιτίθενται σε διερχόμενους συμπολίτες μας. Δεν θα περιοριστούμε μόνο στο κέντρο αλλά και σε όποιες περιοχές υπάρχουν αδέσποτα ζώα σε αγέλες, θα τα μαζέψουμε” δήλωσε ο κ. Γρηγοριάδης.  

Ο Δήμος Σερρών θα πάρει όλα τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου οι πολίτες να κυκλοφορούν με ασφάλεια.Ήδη μικτά συνεργεία αποτελούμενα από υπαλλήλους του Δήμου, κτηνίατρο και αστυνομικούς έχουν ξεκινήσει των έλεγχο των ιδιοκτητών των δεσποζόμενων ζώων για το αν τα ζώα έχουν εμβολιαστεί και φέρουν τσιπάκι .