Ο Δήμος Σερρών σβήνει τα φώτα για την «Ώρα της Γης»

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει για ακόμη μία φορά στην παγκόσμια δράση «Η Ώρα της Γης» που διοργανώνεται από τη διεθνή περιβαλλοντική οργάνωση WWF το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022, από τις 20:30 έως τις 21:30 στηρίζοντας τον αγώνα για τη σωτηρία του πλανήτη μας.

Στο πλαίσιο, αυτό ο Δήμος Σερρών θα σβήσει συμβολικά στις 20:30 για μία ώρα τα φώτα στο κτήριο του Δημαρχείου και σε άλλα μνημεία και κτήρια της πόλης.

Παράλληλα, καλεί όλους τους Δημότες να συμμαχήσουν στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή σβήνοντας τα φώτα  στα σπίτια τους για μία ώρα και να δηλώσουν συμμετοχή εδώ

Η Ώρα της Γης που ξεκίνησε από το Σίδνεϊ, το 2007 είναι μία παγκόσμια συμβολική δράση για την προστασία του περιβάλλοντος, που διοργανώνεται από τη διεθνή περιβαλλοντική οργάνωση WWF κάθε χρόνο, το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου σε περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον πλανήτη.

Στην Ελλάδα εφέτος μέσα από την Ώρα της Γης αναδεικνύεται η βαθιά σύνδεση μεταξύ της διατροφής μας και της προστασίας του πλανήτη. Ο τρόπος που παράγονται τα τρόφιμα που καταναλώνουμε αποτελεί την κύρια αιτία της απώλειας βιοποικιλότητας και ευθύνεται για το 1/3 περίπου των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως.

Η φετινή Ώρα της Γης είναι μία ευκαιρία να επηρεάσουμε τις εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση και να μειώσουμε το αποτύπωμα της διατροφής μας με μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες.