Ο Δήμος Σερρών στο Κίεβο της Ουκρανίας Στην 25η Έκθεση Τουρισμού «UITT 2019»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   Σέρρες, 2 Απριλίου2019
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Σερρών στο Κίεβο της Ουκρανίας
Στην 25η Έκθεση Τουρισμού «UITT 2019»

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού UITT 2019 στο Κίεβο (Ukraine International Travel and Tourism Exhibition 2019), συμμετείχε ο Δήμος Σερρών στις 27-29 Μαρτίου 2019 στο ενιαίο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού – Ε.Ο.Τ. (στο stand της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας).
Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια καταγράφεται σημαντική αύξηση Ουκρανών τουριστών στην Ελλάδα, όπως και στις Σέρρες, τόσο από οργανωμένα γκρούπ όσο και από μικρότερες ομάδες προσκυνητών (θρησκευτικός τουρισμός), συλλόγων, οικογενειών κλπ.
«Είμαστε πύλη της χώρας κι αυτό αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για εμάς, το οποίο προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε. Οι Σέρρες είναι η πρώτη πόλη-σταθμός των Βαλκανίων, των πρώην ανατολικών χωρών και εν γένει όλων όσων εισέρχονται στην Ελλάδα μέσω του τελωνείου του Προμαχώνα».
Τα παραπάνω τόνισε ο αρμόδιος για θέματα τουρισμού εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος συμπλήρωσε: «Η παρουσία μας στο περίπτερο της Κεντρικής Μακεδονίας είναι καθοριστική, όπως πάντα, για την καλύτερη πληροφόρηση και προώθηση των αξιοθεάτων της περιοχής μας».
Τέλος, να επισημανθεί ότι, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης ο κ. Γρηγοριάδης είχε επαφές με τους πρόεδρο και γενικό γραμματέα του Ε.Ο.Τ. κ.κ. Χαράλαμπο Καριμάλη και Κωνσταντίνο Τσέγκα, τους οποίους προσκάλεσε στις Σέρρες και στο μοναδικό Αυτοκινητοδρόμιο της χώρας.

Από το Γραφείο Τύπου