Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2018 ΣΤΟ ΝΙΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           Σέρρες, 3/4/2018
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2018 ΣΤΟ ΝΙΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

«Είμαστε στην έκθεση του Νις για να υποστηρίξουμε την προβολή, όχι μόνο του Δήμου, αλλά ολόκληρου του νομού, καθώς επίσης για να συνεχίσουμε την προσπάθεια, που εδώ και χρόνια καταβάλλουμε, για την ανάδειξη του τουριστικού-πολιτιστικού αποθέματος του τόπου μας».

Τα παραπάνω επισημαίνει ο αρμόδιος για θέματα Τουρισμού του Δήμου κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος εκπροσώπησε τις Σέρρες στη νευραλγικής σημασίας τουριστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε κι εφέτος (29-31 Μαρτίου) στην πόλη Νις της Σερβίας.

Επιπρόσθετα, ο ειδικός εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος τόνισε:
«Είμαστε εδώ, για να προβάλλουμε τον οικολογικό, θρησκευτικό, μηχανοκίνητο, ιαματικό, σπηλαιολογικό, αρχαιολογικό, ιστορικό, χιονοδρομικό, ορεινό τουρισμό της περιοχής μας.
Ακόμη για να επικοινωνήσουμε δια ζώσης, τόσο με το ευρύ κοινό, όσο και με τους επαγγελματίες του τουρισμού.
Επίσης, για να συνομιλήσουμε σε προγραμματισμένα ραντεβού, με αξιωματούχους της τοπικής εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκπαιδευτικής κοινότητας κλπ, για την θεμελίωση αμφίδρομων ροών, που έχουν σχέση με το φυσικό αντικείμενο του κάθε Φορέα».

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΝΙΣ

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γρηγοριάδης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου του Νις κ. Darko Bulatovic, με τον οποίο προχώρησαν στη διευθέτηση λεπτομερειών της προσεχούς αδελφοποίησης μεταξύ Σερρών και Νις.
Η παρουσία στη συνάντηση του αντιδημάρχου Τουρισμού, του Προέδρου του Τουριστικού Οργανισμού και υπηρεσιακών παραγόντων της σερβικής μεγαλούπολης είναι ενδεικτική της σημασίας που δίνει ο Δήμαρχός της, στην πρωτοβουλία της Αδελφοποίησης.

ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΝΙΣ

Τέλος, σημαντική ήταν και η προγραμματισμένη επίσκεψη στο Επισκοπείο και η συνάντηση με τον επίσκοπο Νις κ.κ. Αρσένιο που έγινε, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των σχέσεων των Εκκλησιών Νις και Σερρών.
Ο Επίσκοπος Αρσένιος είναι νεότατος, σεμνός κι άριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσας και δέχθηκε μ’ ευχαρίστηση τους αδελφικούς χαιρετισμούς του οικείου Ιεράρχη κ.κ. Θεολόγου.

Για το Γραφείο Τύπου