Ο Δήμος Σερρών σε έκθεση θρησκευτικού τουρισμού στην Λειψία

Δελτίο Τύπου
Ο Δήμος Σερρών σε έκθεση θρησκευτικού τουρισμού στην Λειψία

«Ο θρησκευτικός πλούτος, τα σημεία αναφοράς της Ελληνο-Ορθόδοξης παράδοσης και η σπουδαία ιστορική παρουσία των μοναστικών κοινοτήτων στο πέρασμα των χρόνων αποτελούν βασικά πλεονεκτήματα για το τόπο μας.

Αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα προβάλλονται, προκειμένου να επιτευχθεί η προσέλκυση επισκεπτών, κυρίως από τις ομόδοξες χώρες».

Τα παραπάνω σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, αναφερόμενος στην συμμετοχή του Δήμου στις εκδηλώσεις με τον τίτλο «Ημέρες Εκκλησιών» που πραγματοποιήθηκαν  στην Λειψία της Γερμανίας από 25 έως 29 Μαΐου με μεγάλη επιτυχία. Οι «Ημέρες των Εκκλησιών» πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Γερμανίας και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.

«Ο Δήμος μας» προσθέτει «στοχεύει στην αναβάθμιση του επιπέδου του θρησκευτικού τουρισμού, καθώς τα βυζαντινά μνημεία και τα παγκοσμίου φήμης σερραϊκά μοναστήρια είναι αυτά που μπορούν να προσελκύσουν ακόμη πιο πολλούς επισκέπτες – προσκυνητές».

Τέλος, να επισημανθεί ότι γι αυτό τον λόγο ο αντιδήμαρχος ενημέρωνε (και με διανομή ξενόγλωσσων εντύπων) το πλήθος των επισκεπτών που ενδιαφέρεται, όχι μόνον για θρησκευτικό, αλλά και για άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού.