Ο Δήμος Σερρών ενισχύει για πρώτη φορά με εξοπλισμό τις εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας

Υλικοτεχνικό εξοπλισμό στις πιστοποιημένες εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας παρέδωσε για πρώτη φορά ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης σήμερα, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 στο κτήριο της πρώην ΤΕΔΚ παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Υπηρεσίας Δόμησης, Πολιτικής Προστασίας και Παλλαϊκής Άμυνας Δημήτρη Μερετούδη.

Η παράδοση των υλικών και τεχνικών μέσων πραγματοποιήθηκε μετά από σχετικές ενέργειες του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερρών σε εκπροσώπους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, του Σωματείου Εθελοντών ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α., του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου και της Αερολέσχης Σερρών.

«Σήμερα είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί προσφέρουμε στις εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Σερρών τον αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να συνεχίσουν το υπέροχο έργο της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Είναι ένα πρόγραμμα που για πρώτη φορά υλοποιεί ο Δήμος Σερρών μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης βάσει της πρότασης που υποβλήθηκε το 2018.

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι η συμμαχία του Δήμου με τις εθελοντικές οργανώσεις βρίσκει ένα έντονο αποτύπωμα στην κοινωνία», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών παραδίδοντας τον εξοπλισμό στους εθελοντές.

«Οι εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως πυρκαγιά και άλλες φυσικές καταστροφές που δυστυχώς λόγω της κλιματικής αλλαγής αντιμετωπίζουμε όλο και πιο συχνά στη χώρα μας.

Παράλληλα, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές και στο Τμήμα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερρών για την προσπάθεια που καταβάλλουν για την προστασία του τόπου», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης σημειώνοντας ότι οι δράσεις της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση του εθελοντισμού θα συνεχιστούν με τον ίδιο οργανωμένο τρόπο στο μέλλον.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μερετούδης σημείωσε ότι το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις και σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης. 

Οι εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων εξέφρασαν τις ευχαριστίες του προς τον Δήμο Σερρών και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας για τη διαρκή στήριξη και τον εφοδιασμό τους με τα απαραίτητα μέσα, που θα συμβάλλουν στη διευκόλυνση του έργου τους.