Ο Δήμος Σερρών ενισχύει τον στόλο της καθαριότητας με ένα νέο σύγχρονο αναρροφητικό σάρωθρο

Ένα καινούργιο σύγχρονο αναρροφητικό σάρωθρο παρέλαβε ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματός του για την ενίσχυση και αναβάθμιση του στόλου οχημάτων καθαριότητας.

Η παραλαβή και η παρουσίαση του νέου σαρώθρου πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Παναγιώτη Καρακολίδη σήμερα, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 στην Πλατεία Ελευθερίας.

«Ένα νέο όπλο μπαίνει στη “φαρέτρα” μας για να κερδίσουμε τη μάχη για έναν καθαρό Δήμο.

Το αναρροφητικό σάρωθρο είναι το πρώτο από τα συνολικά εννέα οχήματα, τα οποία παραλαμβάνουμε σταδιακά προκειμένου να ενισχύσουμε τον στόλο της καθαριότητας του Δήμου μας», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Με την παραλαβή του νέου στόλου και εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 1,45 εκατ.ευρώ με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους και από το πρόγραμμα Φιλόδημος, παρέχουμε στους εργαζόμενους στην υπηρεσία Καθαριότητας τα κατάλληλα μέσα για να δώσουν πιο αποδοτικά τον αγώνα για έναν πιο καθαρό Δήμο.

Είναι ένα στοίχημα, το οποίο θέσαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα και το οποίο κερδίζουμε καθημερινά στον Δήμο Σερρών».

Συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα σταδιακά θα προστεθούν στον στόλο του Δήμου πέντε απορριμματοφόρα, ένα καδοπλυντήριο, μία υδροφόρα και ένας εκσκαφέας φορτωτής, ενώ σύντομα θα παραδοθούν πέντε αυτοκινούμενα ηλεκτροκίνητα αναρροφητικά χειραμαξίδια.

Παρουσιάζοντας το νέο αρθρωτό αναρροφητικό σάρωθρο ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Καρακολίδης τόνισε ότι είναι χωρητικότητας κάδου σαρωμάτων 1.500 λίτρων και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας stage V.

Το μέγεθος του οχήματος, εξάλλου, το καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμο για τον καθαρισμό πλατειών, πεζοδρόμων και στενών δρόμων των Σερρών.