Ο δήμαρχος Π. Αγγελίδης εγκαινίασε το Αποχετευτικό της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. στο Κ. Μητρούση

Ο δήμαρχος Π. Αγγελίδης εγκαινίασε το Αποχετευτικό της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. στο Κ. Μητρούση
«Ένα έργο ζωής για τους κατοίκους και το περιβάλλον»

    «Αισθάνομαι χαρά, ικανοποίηση και περηφάνεια που παραδίδουμε στους αγαπητούς συνδημότες μας του Κ. Μητρούση ένα έργο ζωής, υψίστης σημασίας για την υγεία, την ποιότητα ζωής και το Περιβάλλον» δήλωσε συγκινημένος ο Π. Αγγελίδης εγκαινιάζοντας με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών Κ. Χασαπίδη το Αποχετευτικό δίκτυο της Τ.Κ. Κ. Μητρούση σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου το πρωί.

    «Κρατήσαμε, και εδώ, το λόγο μας και κάναμε ένα έργο που ήδη λειτουργεί, αυτό που οι Μητρουσιώτες περίμεναν χρόνια» υπενθύμισε ο δήμαρχος αναφερόμενος στο Ιστορικό του Αποχετευτικού που κόστισε 11. ΕΚ. Ευρώ συνολικά.

Ιστορικό

    Αρχές του 2000, οι Καποδιστριακοί δήμοι Σκουτάρεως και Κ. Μητρούση ξεκίνησαν μελέτες, ο καθένας από την πλευρά του, για την κατασκευή Αποχετευτικού Δικτύου στις παραπάνω Δημοτικές Κοινότητες, αφού προηγουμένως είχαν υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις με τη Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών για την υποδοχή των λυμάτων από τον Βιολογικό. Εντός του 2009 υπήρξε προέγκριση των μελετών. Από τις αρχές του 2011, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Σερρών  σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. τροποποίησαν, ολοκλήρωσαν τις μελέτες και τον Μάρτιο του 2011 υπέβαλλαν πλήρη φάκελο στο ΕΠΠΕΡΑΑ με αποτέλεσμα την ένταξη του έργου την 11η Ιουνίου 2012.

«Συνδεθείτε»

    Παίρνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.  Κ. Χασαπίδης κάλεσε τους Μητρουσιώτες να συνδέσουν τις οικίες τους με τον αγωγό λυμάτων το ταχύτερο δυνατόν « διότι αυτό είναι προς όφελος των ιδίων και του Περιβάλλοντος». Στη συνέχεια ευχαρίστησε τα στελέχη και τους εργαζομένους της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. τις Τεχνικές Εταιρίες, τους δημότες και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση και λειτουργία του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου.

Ήταν εκεί

    Δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι δημοτικών Επιχειρήσεων, Οργανισμών και Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων με μέλη των συμβουλίων τους, μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., ο Γενικός Διευθυντής Ν. Σαφαρίκας όπως και πολλοί δημότες τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή των εγκαινίων. Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του κεντρικού αντλιοστασίου από τον εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρίας και άπαντες εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτό το μεγάλο έργο πνοής που βάζει ψηλά τον πήχη της ποιότητας ζωής στην περιοχή.

    Είναι ωραίο να ζεις στις Σέρρες τελικά, όπως και στα χωριά!