Νέα Τεχνική Συνάντηση στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασίας Δήμου Σερρών με την Ελληνογερμανική συνέλευση (DGV) στις 2-3/5/2019

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                     Σέρρες, 6-5-2019
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Νέα Τεχνική Συνάντηση στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασίας Δήμου Σερρών με την Ελληνογερμανική συνέλευση (DGV) στις 2-3/5/2019

Στο πλαίσιο της εδώ και χρόνια συνεργασίας, του Δήμου Σερρών με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, πραγματοποιήθηκε τεχνική συνάντηση στις 2 και 3 Μαΐου 2019 στο Δημαρχείο Σερρών και στο κτίριο της πρώην ΤΕΔΚ αντίστοιχα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν με τον πραγματογνώμονα, κο Reinhart Koestlin, πρώην δήμαρχο του Δήμου Achern, αφορούσαν την εξέλιξη των δράσεων σχετικών με τη διαχείριση απορριμμάτων και τη Δημιουργία Πράσινου Σημείου, τη βιώσιμη κινητικότητα (Επέκταση των ποδηλατοδρόμων) και την ενεργειακή εξοικονόμηση (αντικατάσταση συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα, σύγχρονης τεχνολογίας LED και άλλα θέματα ενεργειακής εξοικονόμησης) καθώς και Δράσεις Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας. Τέλος ο πρώην Δήμαρχος Achern συμμετείχε στην εκδήλωση απολογισμού του έργου «Ευρωπαϊκές Δεκαετίες (European Decades- EDUCADE)» όπου και γνώρισε τους εκπροσώπους της Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών που στήριξαν επιστημονικά την υλοποίησή του καθώς και τα μέλη της Τοπικής Ομάδας Εργασίας Νέων του έργου. Ενώ οι δυο Δήμαρχοι στο πλαίσιο της συνάντησης επισκέφτηκαν τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου.
Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του από την πολύτιμη συνεργασία που είχε με τον πρώην Δήμαρχο του Δήμου Άχερν της Γερμανίας κ. Koestlin, στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, ανταλλάσσοντας απόψεις και προτάσεις για διάφορα θέματα του Δήμου, όπως τα παραπάνω. Τόνισε επίσης ότι οι Δήμοι μπορούν να αντλήσουν χρήσιμες εμπειρίες προς όφελος των τοπικών κοινωνιών στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που είναι πλέον ένας θεσμός, ο οποίος πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης των δύο χωρών.
Από τη μεριά του, ο κος Koestlin εξέφρασε «Η σχεδόν πενταετής συνεργασία φέρνει αποτελέσματα. Γνώρισα μια αφοσιωμένη και ενθουσιώδη ομάδα, υπό την ηγεσία του Δήμαρχου Πέτρου Αγγελίδη, η οποία γρήγορα υλοποίησε τις ιδέες που αναπτύξαμε μαζί. Ελπίζω ότι αυτή η καλή συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον!»