Μήνυμα του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί μια νέα ελπιδοφόρα αρχή για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Εφέτος το πρώτο κουδούνι χτυπά χωρίς τα περιοριστικά μέτρα, που ίσχυαν τα τελευταία δύο χρόνια με τα σχολεία να επιστρέφουν στην κανονικότητα.

Ξεκινάμε, λοιπόν, με αισιοδοξία αλλά και με προσδοκίες για τις αλλαγές και τις καινοτομίες που εισάγονται από αυτή τη χρονιά στην εκπαίδευση.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε θέσει ως προτεραιότητα την άρτια και ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου μας σε αγαστή συνεργασία με τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Γονέων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι υπηρεσίες του Δήμου και οι σχολικές επιτροπές προχώρησαν εγκαίρως σε όλες τις ενέργειες για τη συντήρηση, τον καθαρισμό και τον καλλωπισμό των σχολικών υποδομών.

Όλα τα σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια είναι έτοιμα για την υποδοχή των μαθητών!

Θέλω να διαβεβαιώσω όλη τη σχολική κοινότητα ότι είμαστε και θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας λαμβάνοντας κάθε δυνατό και αναγκαίο μέτρο για την υγιεινή, την ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού καθώς και για την καλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες, γονείς κι εκπαιδευτικούς, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη.