Μήνυμα του Δημάρχου Σερρών κατά του αποκλεισμού

Μήνυμα κατά των διακρίσεων και του αποκλεισμού έστειλε ο Δήμαρχος Σερρών,  Αλέξανδρος Χρυσάφης με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ρομά.

Όπως τονίζει ο κ.Χρυσάφης σε βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, ο Δήμος Σερρών, με μια σειρά από δράσεις και μέτρα, υποστηρίζει την ενεργό συμμετοχή και εκπροσώπηση των Ρομά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οικονομία και την κοινωνία.

«Στον Δήμο Σερρών λέμε “Όχι” στα στερεότυπα και τους αποκλεισμούς. Θέλουμε και αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία με ίδια δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες για όλους», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Σερρών και προσθέτει:

«Συνδημότες μου, δεν είστε μόνοι. Είμαστε δίπλα σας στον αγώνα για μεγαλύτερη ένταξη στην εκπαίδευση, την απασχόληση και την υγεία. Σύμμαχοι στον στόχο για μια καλύτερη ζωή για όλους.»

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πολιτισμού, Σωτηρίου Πάνου – Αναστασιάδου αναφέρθηκε στην πρόοδο η οποία έχει επιτευχθεί στο Δήμο Σερρών στον τομέα της υποστήριξης των Ρομά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Σερρών μεταξύ άλλων υλοποιεί το έργο «Υγεία για όλους», το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη ενός δικτύου υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αλλά και κοινωνικής φροντίδας για όλες τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι Ρομά, οι άποροι και οι ανασφάλιστοι.

Ειδικά για τη στήριξη των Ρομά, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σερρών διαθέτει Παράρτημα Ρομά, στελεχωμένο με ειδικό μεσολαβητή, κοινωνικό λειτουργό, παιδαγωγό και λοιπές ειδικότητες, με στόχο την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων του πληθυσμού των Ρομά που διαβιώνει στα όρια του Δήμου.