Μήνυμα Δημάρχου Σερρών για Επέτειο ΟΧΙ

Σερραίες και Σερραίοι,

Ακόμη μία χρονιά καλούμαστε να εορτάσουμε την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Ο φετινός εορτασμός είναι διαφορετικός, καθώς η χώρα και ο λαός μας δοκιμάζονται σκληρά από μία πρωτοφανή πολυεπίπεδη κρίση, την ίδια στιγμή που η εθνική κυριαρχία απειλείται πλέον ανοιχτά.
Μπορεί οι κατακτητές εκείνης της εποχής να διέθεταν υπέρτερες δυνάμεις και υπεροπλία, αλλά σήμερα αυτοί που απεργάζονται την ειρήνη και την ανεξαρτησία των λαών διατάζουν την αλλαγή της ιστορίας στο όνομα της πολιτικής ορθότητας, παραβλέποντας το ένδοξο παρελθόν, καταδυναστεύουν το παρόν και απαιτούν να υποθηκεύσουμε το μέλλον μας.
Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί πραγματικά ένα σπουδαίο ορόσημο, καθώς δίδαξε σε όλον τον κόσμο ότι τα μεγάλα ΟΧΙ τολμούν μόνον οι σπουδαίοι…
Παρά την προσπάθεια, την πληρωμένη προπαγάνδα ότι η Ελλάδα και η ιστορία μας δεν είναι και…τόσο μεγάλες κι ενώ όλοι επιχειρούν ν’ αλλάξουν τα ιστορικά δεδομένα, σ’ εμάς τους απόγονους εκείνων που είχαν το σθένος να αρνηθούν το κακό, υπερασπιζόμενοι το καλό, απομένει να αποδείξουμε ότι είμαστε απόγονοι άξιοι να φέρουμε τα επίθετα και τα ονόματά τους.
Σερραίες και Σερραίοι,
Μ’ ένα μεγάλο ΝΑΙ στην καρδιά για την Ελλάδα και κάθε τι ελληνικό ας προετοιμαζόμαστε να εκστομίσουμε το ΟΧΙ που δεν θέλουν ή δεν τολμούν οι άλλοι που…μήδισαν….
Πέτρος Αγγελίδης
Δήμαρχος Σερρών