Μέχρι τέλος Ιουνίου οι συνδέσεις στο Αποχετευτικό Μητρουσίου – Σκουτάρεως

   ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ   Δευτέρα  13/02/2017
ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ  

α

             ΣΕΡΡΩΝ    
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 – ΣΕΡΡΕΣ  

 α

 

 

Τελευταία προθεσμία
Μέχρι τέλος Ιουνίου οι συνδέσεις στο Αποχετευτικό Μητρουσίου – Σκουτάρεως

 

«Να γίνει συνείδηση ότι πρέπει να συνδεθείτε» τόνισαν Π. Αγγελίδης και Κ. Χασαπίδης στους κατοίκους».

 «Μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου πρέπει να συνδεθείτε με το αποχετευτικό δίκτυο. Από 1ης Ιουλίου θα το πληρώνετε είτε έχετε συνδεθεί είτε όχι» ξεκαθάρισαν ο δήμαρχος Σερρών Π. Αγγελίδης και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Κ. Χασαπίδης στους δημότες του Σκουτάρεως και του Μητρουσίου τους οποίους επισκέφτηκαν την 8η και την 9η Φεβρουαρίου για να τους ενημερώσουν σχετικά με την λειτουργία του Αποχετευτικού.

    Ο κ, Χασαπίδης δήλωσε ότι «δε θα υπάρξουν διοικητικά μέτρα εναντίον όσων δεν θα έχουν συνδεθεί έως την 30/06/2017» υπογράμμισε όμως τον κίνδυνο η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. , εάν γίνει έλεγχος από τους αρμοδίους του ΕΣΠΑ, να κληθεί να επιστρέψει χρήματα του προγράμματος εφόσον το δίκτυο δεν τεθεί σε εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία όπως ορίζει ο νόμος.

    Ενημερώνουμε ότι έως σήμερα στο Σκούταρι έχει γίνει μια σύνδεση και αυτή παράνομη, ενώ στο Μητρούσι πάνω από εκατό νόμιμες. «Οι παράνομες συνδέσεις εντοπίζονται ηλεκτρονικά» προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. και είναι επικίνδυνες…       

 

Η σύνδεση

 

    Για να συνδεθείτε με το αποχετευτικό δίκτυο να προσέρχεστε στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών, Βενιζέλου 139, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο Προϊστάμενο Αποχέτευσης με τον υδραυλικό σας, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Λογαριασμό ΔΕΥΑΣ
  • Εκκαθαριστικό Εφορίας
  • Τοπογραφικό (εάν υπάρχει)
  • Αντίγραφο ταυτότητας

 

Το κόστος αποχέτευσης

    «Από τον Ιούλιο οι Σκουταριανοί και Μητρουσιώτες θα πληρώνουν για αποχέτευση στο 90% της αξίας του νερού που καταναλώνουν» διευκρίνισαν δήμαρχος και Πρόεδρος. Ενημέρωσαν ότι θα μπουν νέα φρεάτια και βαλβίδες, όπου χρειαστεί, οι κακοτεχνίες, αν υπάρχουν, θα διορθωθούν φυσικά και τα σκάμματα θα επουλωθούν μόλις φτιάξει ο καιρός καθώς είναι στη συμβατική υποχρέωση του εργολάβου.

   «Να γίνει συνείδηση ότι πρέπει να συνδεθείτε» τόνισε ο κ. Χασαπίδης. « Θα απολαύσετε το έργο, εσείς και τα παιδιά σας» διαβεβαίωσε ο δήμαρχος και μετέφερε τη δήλωση του δημοτικού συμβούλου Μοσχολιού Ζωγράφου από το Μητρούσι: «Το Περιβάλλον γύρω από το σπίτι μου άλλαξε με τις 4-5 συνδέσεις που έγιναν».

   Από τις συναντήσεις σε Μητρούσι και Σκούταρι φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι κάτοικοί τους εμπεδώνουν την σημασία και την αναγκαιότητα αυτού του μεγάλου Περιβαλλοντικού έργου, αίρονται και οι τελευταίες επιφυλάξεις. Μια κουλτούρα αλλάζει προς όφελος όλων.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ