Με τη 2η Mascarata και πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων οι Αποκριές 2023 στον Δήμο Σερρών

Σε αποκριάτικους ρυθμούς θα κινείται ο Δήμος Σερρών από την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου έως την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023 μετά από δύο χρόνια παύσης των εκδηλώσεων λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού.

Το πλούσιο πρόγραμμα των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων παρουσίασαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και η Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Η.Σ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη.

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, που διοργανώνουν δωρεάν για όλους, ο Δήμος Σερρών και η Κ.Ε.ΔΗ.Σ βρίσκεται η 2η Mascarata.

«Η Mascarata, ο θεσμός που διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2020 επιστρέφει εφέτος δυναμικά με στόχο να προσφέρει πολύ κέφι και χαρά σε μικρούς και μεγάλους και να αναδείξει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Αποκριάς», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Συγκεκριμένα, την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη αποκριάτικη εκδήλωση στον πεζόδρομο της Κωνσταντίνου Καραμανλή με παρέλαση και διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης αποκριάτικης ομάδας.

Οι διαγωνιζόμενες ομάδες θα ανέβουν στη σκηνή στην Πλατεία Κρονίου και θα παρουσιαστούν μπροστά στην κριτική επιτροπή με σκοπό να κερδίσουν την ψήφο της επιτροπής αλλά και του κοινού. Και φέτος οι καλύτερες ομάδες θα βραβευτούν με χρηματικά έπαθλα.

Οι ομάδες θα ξεκινούν από το κτήριο του Διοικητηρίου και θα καταλήγουν στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου μετά τη λήξη της παρέλασης περίπου στις 9 η ώρα θα γίνει μεγάλη συναυλία με τον ράπερ FY.

«Στόχος μας στον Δήμο Σερρών και την Κ.Ε.ΔΗ.Σ. είναι να δώσουμε αποκριάτικο και εορταστικό χρώμα στην πόλη δίνοντας έμφαση στις δράσεις για παιδιά, την αναβίωση παραδοσιακών εθίμων και βέβαια το τραγούδι, τον χορό και το γλέντι φιλοδοξώντας να προσελκύσουμε πλήθος κόσμου και από άλλες περιοχές», επισήμανε ο κ.Χρυσάφης.

Από την άλλη πλευρά, η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοζατζίδη υπογράμμισε: «Πρέπει να τονίσουμε ότι όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα είναι χωρίς κόστος, κάτι το οποίο σχετίζεται με τον κοινωφελή χαρακτήρα της επιχείρησης. Να επισημάνουμε επίσης ότι στη Mascarata 2023 οι πολίτες θα έχουν ενεργή  συμμετοχή και θα ψηφίζουν δωρεάν μέσω ψηφιακής πλατφόρμας την καλύτερη αποκριάτικη ομάδα. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να μπαίνουν στη σελίδα της ΚΕΔΗΣ και να δηλώνουν συμμετοχή στο link  https://kedis.gr/maskarata-2023

Το πρόγραμμα των αποκριατικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει δράσεις με ανιματέρ και ξυλοπόδαρους, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, δωρεάν ball d’ enfant, παρέλαση τυμπανιστών και εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών, το καρναβάλι στην Κάτω Καμήλα, αλλά και την παρουσίαση των εθίμων του Μπέη από τον Σύλλογο Εβριτών και της Τζαμάλα τόσο από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο όσο και από το Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών «Ο Πύρρος».

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου με τα παραδοσιακά Κούλουμα για την πόλη των Σερρών στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας με ένα παραδοσιακό δημοτικό γλέντι αλλά και εκδηλώσεις με Σαρακοστιανά σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Σερρών.