Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το “School Music Festival” του Δήμου Σερρών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              Σέρρες, 30/6/2017
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ.Καραμανλή1,Σέρρες
τηλ. 2321350112

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το School Music Festival” του Δήμου Σερρών που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με τη Β΄ βάθμια Εκπ/ση Ν. Σερρών.

Το θερινό θεατράκι (κεντρικό πάρκο) για δύο μέρες γέμισε από ήχους έντεχνης και παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, τζαζ, σουίνγκ και hip-hop που απόλαυσαν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και δημότες.

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης κήρυξε την έναρξη του Φεστιβάλ την Τρίτη 27 Ιουνίου, ενώ ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς κ. Βασίλειος Τερζής καλωσόρισε τα μαθητικά μουσικά σχήματα και το κοινό στην μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή των μαθητών.

Στις 27 Ιουνίου συμμετείχαν πέντε σχολικά μουσικά συγκροτήματα από  σχολικές μονάδες του Δήμου Σερρών και στις 28 Ιουνίου τα Μουσικά Σχολεία Λάρισας, Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Συνολικά 97 νεαροί καλλιτέχνες συμμετείχαν σε ένα μοναδικό διήμερο μουσικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα εκφράζοντας  τις μουσικές ευαισθησίες τους και  ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους.

Το «School Music Festival» αποτελεί έναν μοναδικό θεσμό για την πόλη των Σερρών μιας και διοργανώθηκε για 7η συνεχή χρονιά με στόχο να δώσει την ευκαιρία στους νέους καλλιτέχνες να ξεχωρίσουν και να διακριθούν και να προάγει τις σχέσεις μεταξύ των μαθητών διαφορετικών σχολικών μονάδων μέσα από τη μουσική παιδεία.

 

Από το γραφείο τύπου