1. Home
  2. /
  3. Δημοσιεύσεις
  4. /
  5. Ενημέρωση Πολιτών
  6. /
  7. Δελτία Τύπου
  8. /
  9. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διαδικτυακό σεμινάριο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας «ΕΔΔΥΠΠΥ», σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών και άλλους 11 Δήμους υπό την Aιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, διοργάνωσαν την Τρίτη 27 Απριλίου, το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά».

 Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του κ.Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας Zoom.

Η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση που αναπτύχθηκε είχε ως θέμα τα «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε στο τέλος της παρουσίασης η συζήτηση του κ. Χατζή με τους συμμετέχοντες, μετά από ερωτήματα και απορίες που του τέθηκαν σχετικά με ατυχήματα που συμβαίνουν στα παιδιά αλλά και τρόπους αντιμετώπισής τους.

Το επόμενο θέμα που θα ακολουθήσει είναι οι «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ», ενώ οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεμάτων (σύνολο 3).

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον ομιλητή κ. Χατζή και συνεχάρη τους Δήμους για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά και δήλωσε:

«Τα ατυχήματα αποτελούν τη βασικότερη νόσο στην παιδική ηλικία. Είναι γεγονός πως τα παιδιά αλλά και οι έφηβοι είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους σε χώρους που ζουν και δραστηριοποιούνται καθημερινά, όπως το σπίτι και το σχολείο.

Επιπλέον οι κίνδυνοι όπως οι πτώσεις, τα εγκαύματα αλλά και οι δηλητηριάσεις απειλούν την υγεία και τη ζωή των μικρών παιδιών.

Στόχος μας ως Δίκτυο είναι η έγκυρη ενημέρωση για την προαγωγή υγείας όλων των πολιτών αλλά κυρίως των παιδιών, μέσω των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλης της χώρας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης στον χαιρετισμό του δήλωσε:

«Ο Δήμος Σερρών είναι ενεργό μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, το οποίο έχει ως στόχο την ενίσχυση των δράσεων πρόληψης της υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους Δημότες μας.

Ως υγιής Δήμος δεν νοείται μόνο ο Δήμος που έχει επιτύχει ένα υψηλό επίπεδο υγείας αλλά και αυτός που στοχεύει: Στη δημιουργία κλίματος κοινωνικής αλληλεγγύης, στην αντιμετώπιση των βασικών αναγκών όλων των Δημοτών, σε ένα ασφαλές φυσικό περιβάλλον και σε ένα πολύ καλό επίπεδο υπηρεσιών δημόσιας υγείας.

Για αυτά αγωνιζόμαστε καθημερινά στον Δήμο Σερρών σε συνεργασία με το Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Σε αυτό τον αγώνα θέλουμε συμμάχους όλους τους πολίτες.

Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να χαράσσουμε πολιτικές υγείας για τους Δημότες μας, εναρμονισμένες πάντα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας».

Τη Δράση επίσης χαιρέτησε επίσης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Σερρών και πολιτική εκπρόσωπος του Δήμου για το ΕΔΔΥΠΠΥ κυρία Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου.

Επιπλέον στη διαδικτυακή δράση συμμετείχε και η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη η οποία τόνισε ότι:

«Το Δίκτυο συμβάλει με κάθε δυνατό μέσο στην πρόληψη και στην προαγωγή υγείας όλων των πολιτών μέσω των δράσεων του σε συνεργασία με τους ΟΤΑ-μέλη του.

Το πρόγραμμα Αγωγή Υγείας για Παιδιά έχει ως στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν σε κινδύνους υγείας των παιδιών και των εφήβων».

Τέλος ευχήθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση με υγεία και ελπίδα.