1. Home
  2. /
  3. Δημοσιεύσεις
  4. /
  5. Ενημέρωση Πολιτών
  6. /
  7. Δελτία Τύπου
  8. /
  9. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο EcoFestivalτου Δήμου Σερρών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες 13 Ιουνίου 2016    
 ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο EcoFestivalτου Δήμου Σερρών

Για 5η συνεχή φορά το Eco Festival του Δήμου Σερρών, το οποίο διοργανώνεται όπως κάθε χρόνο από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Αθλητισμού και το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Σερρών, πιστό στο ραντεβού του με τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος άνοιξε  “τις πύλες” του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά και υποδέχθηκε μικρούς και μεγάλους στις 4ήμερες εκδηλώσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας.

Τη φετινή χρονιά πλαισίωσαν υπό την αιγίδα τους ταυτόχρονα το Υπ. Παιδείας – Έρευνας και θρησκευμάτων και το Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Επίσης, εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή εβδομάδα αειφόρου ανάπτυξης 2016 και φυσικά στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP/WED 2016).

Την 1η ημέρα, Κυριακή 5 Ιουνίου, “Το κυνήγι του κρυμμένου  θησαυρού”, ο εθελοντικός καθαρισμός και η ποδηλατοδρομία  με σύνθημα “Δε ρυπαίνω το περιβάλλον – Πηγαίνω με ποδήλατο στο Eco Festival” έδωσαν ένα αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία της ανταπόκρισης και της συμμετοχής των συμπολιτών μας στο όλο εγχείρημα.

Τις υπόλοιπες ημέρες από 6 έως και 8 Ιουνίου το πλούσιο πρόγραμμα και οι ποικίλες δράσεις μας προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Τα πρωινά των δύο πρώτων ημερών επισκέφτηκαν το φεστιβάλ περίπου 1200 μαθητές της Πρωτοβάθμιας  Εκπ/σης ενώ την τρίτη ημέρα δυστυχώς λόγω κακοκαιρίας αναβλήθηκαν οι επισκέψεις των σχολείων. Ωστόσο,  τα απογεύματα, όλες οι προγραμματισμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά με ικανοποιητική προσέλευση κοινού (περίπου 500 επισκέπτες  ανά ημέρα). 

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ διεξήχθη διαγωνισμός για την καλύτερη σχολική δράση και η Επιτροπή Αξιολόγησης κρίνοντας μέσα από επτά συμμετοχές τις εργασίες και τα θέματα που παρουσιάστηκαν, τα οποία ήταν όλα αξιόλογα, με κριτήρια την εικαστικότητα, το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, την επανάχρηση υλικών, την δημιουργικότητα, την πολυπλοκότητα, την καινοτομία, ξεχώρισε τις παρακάτω τρεις δράσεις:

1ο Βραβείο: στους μαθητές/τριες της Γ’1 τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών για τη δράση “Έκθεση και Κατασκευή Τρισδιάστατων Φράκταλ” με έπαθλο εκδρομή στο ΚΠΕ Ποροϊων.

2ο Βραβείο: στους μαθητές / τριες των Νηπιαγωγείων Ροδόπολης και Κάτω Ποροϊων με τη μουσικοθεατρική παράσταση “Οι σωματοφύλακες της Γης”, με έπαθλο ένα βιντεοπροβολέα για σχολική χρήση.

3ο Βραβείο: στους μαθητές/τριες της Ε’1 και Ε’2 τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών για τη δράση “Ανακύκλωση παιχνιδιών” με έπαθλο έναν βιντεοπροβολέα για σχολική χρήση.

Η δαπάνη των τριών επάθλων καλύπτεται από την  Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου και ώρα 10:30 π.μ. στο κινηματοθέατρο “Αστέρια” πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του  ECO FESTIVAL, με την απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων συμμετοχής (περίπου 200 στον αριθμό) και ευχαριστιών περίπου (30 στον αριθμό) προς όλους τους συμμετέχοντες φορείς, εθελοντές και χορηγούς που στήριξαν για άλλη μια φορά αυτόν τον ΘΕΣΜΟ και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τη μεγάλη αποδοχή που λαμβάνει απ’ όλους τους φορείς και πολίτες.

Εκεί, έγινε και η κλήρωση μεταξύ των σχολικών τάξεων που επισκέφτηκαν το ECO FESTIVAL και η τυχερή σχολική ΣΤ’ τάξη  του 18ου Δ.Σ. Σερρών κέρδισε τη μονοήμερη εκδρομή στο Άγκιστρο του Δήμου Σιντικής. Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. – Άγκιστρο Δράση θα αναλάβει να ψυχαγωγήσει τους μαθητές με δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού.  Η δαπάνη μεταφοράς των μαθητών καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την  Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Αθλητισμού. 

Τελικά, κρατώντας ως ενθύμια τα χαμόγελα των παιδιών, τις ευφάνταστες δημιουργίες τους και τους 9 “διαφορετικούς” κάδους ανακύκλωσης αποβλήτων συσκευασίας που από σήμερα θα ομορφαίνουν την πόλη μας, τη θετική ανταπόκριση και στήριξη όλων, παλιών και καινούριων φίλων, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το έτος 2017 με ένα ακόμη Eco FESTIVAL για το περιβάλλον και την προστασία του!     

Από το Γραφείο Τύπου