Ξεκινούν οι έλεγχοι για τα δεσποζόμενα ζώα στο Δήμο Σερρών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          Σέρρες, 20 Ιουνίου 2017
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                      
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                  
Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
                                                 

 
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ξεκινούν οι έλεγχοι για τα δεσποζόμενα ζώα στο Δήμο Σερρών

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας και Δημοτικού κυνοκομείου  του Δήμου Σερρών Χρήστος Γρηγοριάδης την Τρίτη 20-6-2017, προκειμένου να ενημερώσει για την έναρξη ελέγχων σε πολίτες που κατέχουν δεσποζόμενο ζώο.

Συγκεκριμένα ο κ. Γρηγοριάδης είπε τα εξής:

“Ο Δήμος Σερρών στα πλαίσια των προσπαθειών του να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδέσποτων  έχει προγραμματίσει τις εξής ενέργειες:

 Ξεκίνησε ήδη να περισυλλέγει αδέσποτα ζώα  τα οποία στειρώνει και εμβολιάζει,  με σκοπό την επανατοποθέτηση τους  στο φυσικό τους χώρο.

 Επίσης σύμφωνα με το νόμο, ο Δήμος Σερρών έχει το δικαίωμα να ελέγξει  τους πολίτες που διατηρούν  δεσποζόμενο ζώο, δηλαδή αν έχουν τσιπάκι, αν έχουν κάνει τα εμβόλια που προβλέπονται κ.α, όπως επίσης και αν οι ιδιοκτήτες αυτών τηρούν το νόμο σχετικά με την παρουσία των ζώων σε δημόσιο χώρο.

 Για αυτό, κλιμάκιο υπαλλήλων, που θα αποτελείται από υπάλληλο περισυλλογής, κτηνίατρο, υπηρεσιακούς παράγοντες και αστυνομικούς, θα πραγματοποιούν σε τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχους, αρχικά στην πόλη και στη συνέχεια και στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Σερρών. Στους πρώτους ελέγχους, το κλιμάκιο θα προχωράει σε συστάσεις, και αν σε 15 ημέρες, ο κάτοχος του ζώου που υπέπεσε σε παράβαση δεν συμμορφωθεί, θα τιμωρείται με πρόστιμο.

Το πρόβλημα των αδέσποτων δημιουργείται από μερικούς συμπολίτες μας, οι οποίοι αφήνουν τα ζώα στο δρόμο.

Οι έλεγχοι έχουν σαν στόχο να περιορίσουν στο ελάχιστο τέτοιες συμπεριφορές , αφού όταν το κάθε ζωάκι που εγκαταλείπεται θα έχει τη σήμανση με το όνομα του ιδιοκτήτη, τότε κανένας πολίτης δεν θα τολμά να εγκαταλείπει ζώο, γιατί θα είναι βαριά τα πρόστιμα”, τόνισε ολοκληρώνοντας ο κ. Γρηγοριάδης.

από το γραφείο τύπου