Ξεκίνησε το γεωτρύπανο στη Μονοκκλησιά

   ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

  Τρίτη  25/04/2017
ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

             ΣΕΡΡΩΝ  
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 – ΣΕΡΡΕΣ  

 

Ξεκίνησε το γεωτρύπανο στη Μονοκκλησιά
Π. Αγγελίδης : Λύνουμε οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης σε Μητρούσι, Μονοκκλησιά, Άνω Καμήλα, Προβατά!

 

«Το γεωτρύπανο έπιασε δουλειά και ήδη βρίσκεται στα 170 μέτρα από τα 186 που θα είναι το τελικό βάθος της γεώτρησης. Το Μητρούσι, η Μονοκκλησιά, η Άνω Καμήλα και ο Προβατάς μετά το πέρας των εργασιών θα έχουν άφθονο, καθαρό νερό από το τέλος του χρόνου για τουλάχιστον 30 έτη σύμφωνα με την υδρογεωλογική μελέτη. Ιδιαίτερα λύνουμε οριστικά ένα πρόβλημα που ταλανίζει τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Μητρουσίου» τόνισε ο δήμαρχος Σερρών Π. Αγγελίδης ο οποίος επισκέφτηκε το εργοτάξιο στο αγρόκτημα της Μονοκκλησιάς το πρωί της Τρίτης 25 Απριλίου συνοδευόμενος από τους προέδρους της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. νυν και πρώην κ.κ. Γάτσιο και Χασαπίδη και τον κ. Αρβανιτόπουλο αντιπρόεδρο της Επιχείρησης.
«Παράλληλα εκτελείται το τμήμα του αγωγού μεταφοράς νερού από τη Μονοκκλησιά έως το Μητρούσι. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευασθεί 3.000 μέτρα σωληνογραμμής από το σύνολο των 11.000 μέτρων που προβλέπονται από τη μελέτη και τη σύμβαση» ενημέρωσε ο Π. Αγγελίδης.
«Η οριστική λύση του προβλήματος Ύδρευσης του Μητρουσίου ήταν η πρώτη προτεραιότητα μας και χάρη στην βούληση και στην  αποφασιστικότητα μας σήμερα γίνεται έργο» υπογράμμισε ο κ. Χασαπίδης.
«Πήραμε τη σκυτάλη από την προηγούμενη Διοίκηση και τρέχουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται ώστε το έργο αυτό να ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο» δήλωσε ο Γ. Γάτσιος.
Τέλος, ο Π. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι «για το Μητρούσι οι δύσκολες εποχές της προβληματικής υδροδότησης του χωριού θα παρέλθουν ανεπιστρεπτί. Οι Μητρουσιώτες θα έχουν σταθερά και για πάντα άφθονο καθαρό νερό.»

  Ενοποίηση Δικτύων
 
Θυμίζουμε ότι η γεώτρηση θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τα υδραγωγεία του Προβατά, της Μονοκκλησιάς, της Α. Καμήλας και Μητρουσίου τα οποία και θα ενοποιηθούν.
Το σύνολο του έργου θα κοστίσει 1.031.968,47 πλέον το Φ.Π.Α. Η μελέτη έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.
Σε δεύτερη φάση θα κατασκευαστεί δεξαμενή χωρητικότητας 2.000 κ.μ. η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες των χωριών σε περίπτωση διακοπής νερού.
Ο λόγος λοιπόν της Δημοτικής Αρχής γίνεται έργο και ένα χρόνιο, μείζον πρόβλημα λύνεται οριστικά!
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ