Ξεκινά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Δημάρχου
τηλ. 23210/83671
φαξ 23210/83602
  Σέρρες, 9 – 9- 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς & δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σερρών, στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Σάββατο, στις 12:00μμ στον πεζόδρομο της Κ. Καραμανλή (πλατεία Κρονίου) με την συμμετοχή 6 σχολών χορού και 60νεαρών χορευτών/τριών, συμμετέχει για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό FlashMOVE 2016” επίσημη εκδήλωση έναρξης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού “BeActive”.

Η χορευτική εκδήλωση FlashMobθα πραγματοποιηθεί σε 70 πόλεις σε όλη την Ευρώπη ταυτόχρονα το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 και πρόκειται για ένα αυθόρμητο χορευτικό που εκτελείται από μια ομάδα σε ένα δημόσιο χώρο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, με στόχο την προώθηση της σωματικής δραστηριότητας και του υγιεινού τρόπου ζωής και την ενεργοποίηση των συμμετεχόντων και των περαστικών ώστε να δημιουργήσουν μια μεγάλη δραστήρια ομάδα.

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης και η υπεύθυνη της διοργάνωσης Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς & Δια Βίου Μάθησης, κ. Σοφία Μπιτζίδου – Σαρακενίδου, καλούν όλους τους Σερραίους να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στη δράση αυτή που γίνεται για πρώτη φορά στο Δήμο μας.

Θα εμπνεύσετε πολλούς ανθρώπους να είναι σωματικά δραστήριοι!

Θα εμπνεύσετε τους ανθρώπους να απολαύσουν το χορό!

Θα γίνετε μέρος μιας ευρωπαϊκής εκδήλωσης!

Θα διασκεδάσετε!

Από το Γραφείο Τύπου

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΧΟΡΟ FLASHMOVE

Η εκδήλωση #BeActiveFlashMOVE θα ενώσει Ευρωπαίους από 70 πόλεις με μια και μοναδική μουσική και χορογραφία.

Η Ευρώπη ενώνεται με τον ίδιο χορό, το FlashMOVE #BeActive, στις 10 Σεπτεμβρίου, στις 12:00 ώρα Ελλάδας. Περισσότερες από 150 εκδηλώσεις σε 24 χώρες και 70 πόλεις σε όλη την Ευρώπη θα συγκεντρώσουν χιλιάδες Ευρωπαίους μαζί για να χορέψουν τον ίδιο χορό ταυτόχρονα. Το FlashMOVE θα ανοίξει επίσημα την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα σηματοδοτήσει την τελετής έναρξης στο Κόζιτσε της Σλοβακία. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στον δικτυακό τόπο της Επιτροπής http://ec.europa.eu/sport/week/index_en.htm.


Το FlashMOVE είναι μια πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε από έναν από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς οργανισμούς στον τομέα του αθλητισμού για όλους, των αθλημάτων αναψυχής και της φυσικής δραστηριότητας, ο Διεθνής Οργανισμός Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA). Είναι μέρος της εκστρατείας NowWeMOVE και τα τελευταία τρία χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει ενθουσιασμό κατά την πορεία για την πανευρωπαϊκή εβδομάδα Κίνησης MOVEWEEK. Το 2015 το FlashMOVE πραγματοποιήθηκε σε 70 πόλεις, σε 20 χώρες σε όλη την Ευρώπη, με περισσότερους από 6.500 χορευτές που  διασκέδασαν γυμνάζοντας το σώμα τους.

Το επίσημο σύνθημα της ΕΕ είναι « Ενωμένοι στην πολυμορφία » και το FlashMOVE φέρνει αυτό το σύνθημα στη ζωή: οι Ευρωπαίοι διασκεδάζουν χορεύοντας ταυτόχρονα με τον ίδιο χορό. HEλλάδα συμμετέχει από το 2013 διοργανώνοντας χορευτικά FlashMOVE.

Μέχρι τώρα περισσότερες από 150 FlashMOVE εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη έχουν καταχωρηθεί. Από την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχές οι Δήμοι Δράμας, Θεσσαλονίκης και Σερρών.
 

Σχετικά με την εκστρατεία NowWeMOVE

Η εκστρατεία NowWeMOVE, είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία στην Ευρώπη για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης, η οποία ξεκίνησε το 2012. Οι γενικοί στόχοι της εκστρατείας είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, η προώθηση ευκαιριών για δραστηριοποίηση στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, και η βιώσιμη και καινοτόμο ανάπτυξη ικανοτήτων στους φορείς που παρέχουν πρωτοβουλίες σωματικής άσκησης μέσω της υπεράσπισης και λύσεων με ελεύθερη πρόσβαση.

Σχετικά με τον ISCA
Ο Διεθνής Οργανισμός Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA) είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα ανοικτή σε οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αθλητισμού για όλους και της φυσικής δραστηριότητας. Δημιουργήθηκε το 1995, και συνεργάζεται με 180 οργανώσεις μέλη της, διεθνείς ΜΚΟ και δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Έχει 40 εκατομμύρια μεμονωμένα μέλη από 74 χώρες, που αντιπροσωπεύουν μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων που δραστηριοποιούνται με την νεολαία, τις αθλητικές και τις πολιτιστικές δραστηριότητες.