Καθηγητές από τρεις χώρες του εξωτερικού επισκέφθηκαν το Δήμο Σερρών

Τους εκπαιδευτικούς τριών χωρών του εξωτερικού, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας, υποδέχθηκε σήμερα, Τρίτη 3 Μαρτίου, ο Δήμος Σερρών.

Η επίσκεψη αυτή, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολύ σημαντικού Προγράμματος «USEFUL METHODS TO COMBAT VIOLENCE IN SCHOOLS», που αφορά την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας.

Τους καθηγητές, τους οποίους συνόδευσε ο Συντονιστής του Προγράμματος και καθηγητής του 2ου ΓΕΛ Σερρών, Αθανάσιος Αγγειοπλάστης, καλωσόρισαν στο Δημαρχείο Σερρών ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Χρυσάφης, και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Πολιτισμού, κα Σωτηρία Πάνου-Αναστασιάδου.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την 4η συνάντηση που γίνεται για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και 2 με 3 χρόνια.

Αναφορικά με την επίσκεψη, ο κ. Χρυσάφης δήλωσε στα σερραϊκά ΜΜΕ τα εξής: «Νομίζω ότι τα άτομα τα οποία συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, θα είναι και οι καλύτεροι πρεσβευτές για τον τόπο μας, διότι, στο πλαίσιο του Προγράμματος, έχουμε και την ευκαιρία να τους γυρίσουμε σε όλα τα μέρη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και, φυσικά, να δουν και από κοντά τόσο τα δεδομένα που έχουν να κάνουν με το Πρόγραμμα όσο και τον τόπο μας.

Το επίπεδο, είναι πολύ υψηλό και, ως προς αυτό, θα ήθελα να συγχαρώ και τους συντονιστές του Προγράμματος. Ως προς το κομμάτι αυτό, ο Δήμος Σερρών υλοποιεί ήδη Πρόγραμμα και Δράσεις, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της βίας – ενδοσχολικής ή άλλης μορφής. Το Πρόγραμμα “ΟΑΣΙΣ”, είναι προς την κατεύθυνση αυτή. Άρα,, και εμπράκτως, δίνουμε το στίγμα του πώς αντιλαμβάνεται ο Δήμος Σερρών την αντιμετώπιση αυτών των σημαντικών θεμάτων».

Τέλος, η συνάντηση ολοκληρώθηκε με το Δήμαρχο να ανταλλάσσει δώρα με τους επισκέπτες.

Από το γραφείο τύπου