Κανονικά και με ασφάλεια στην κυκλοφορία από σήμερα η Γέφυρα Τσέλιου

Παραδόθηκε σε κυκλοφορία σήμερα, Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021 για οχήματα μέχρι 2 τόνους η γέφυρα Τσέλιου, η οποία έκλεισε για λόγους ασφαλείας εφέτος μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν στα θεμέλιά της κατά τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.

«Η πρώτη φάση του έργου της ενίσχυσης της γέφυρας Τσέλιου ολοκληρώθηκε με την αποκατάσταση της στατικής ακεραιότητας και των σοβαρών βλαβών στη θεμελίωση των βάθρων.

Έτσι, από σήμερα διεξάγεται και πάλι κανονικά και με ασφάλεια η κυκλοφορία για οχήματα μέχρι 2 τόνους και λαμβάνουν τέλος τα προβλήματα και η αναστάτωση στη λειτουργία του οδικού δικτύου της πόλης και στην καθημερινότητα των πολιτών», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης σε δηλώσεις του κατά την παράδοση της γέφυρας σε κυκλοφορία παρουσία των Αντιδημάρχων Έργων Υποδομών Γιώργου Νυχτοπάτη και Αγροτικής Ανάπτυξης – Πρασίνου Γιάννη Τουρτούρα.

Την ίδια στιγμή, όπως σημείωσε ο κ.Χρυσάφης, στο πλαίσιο του έργου ενίσχυσης της γέφυρας συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για τη διάνοιξη και ενίσχυση της κοίτης του χειμάρρου ανάντη και κατάντη της γέφυρας.

Οι εργασίες, που αναμένεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα περίπου δύο μηνών περιλαμβάνουν ακόμη νέα ασφαλτόστρωση και καλλωπισμό της γέφυρας και της ευρύτερης περιοχής με πλακόστρωση, δενδροφύτευση και διαμόρφωση του πρασίνου.

«Το συνολικό έργο ενίσχυσης και αποκατάστασης της γέφυρας Τσέλιου χρηματοδοτείται με πόρους που εξασφαλίστηκαν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή για το αμέριστο ενδιαφέρον του για να προχωρήσει αυτό το έργο, που αποτελεί την πρώτη ουσιαστική παρέμβαση για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Παράλληλα, έχουμε σε εξέλιξη μία σειρά από ενέργειες για τη θωράκιση της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ταυτόχρονα την ανάπλασή της.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη καταθέσαμε μία ολοκληρωμένη πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για το άνω κομμάτι του αντιπλημμυρικού έργου στο ρέμα των Αγίων Αναργύρων, ενώ είναι σε εξέλιξη η επικαιροποίηση της αντιπλημμυρικής μελέτης  μέχρι και την περιοχή της Σιγής.

Επιπλέον, ολοκληρώνουμε τις συμπληρωματικές μελέτες για την κατασκευή μία νέας, σύγχρονης γέφυρας στη θέση της υφιστάμενης γέφυρας Τσέλιου», κατέληξε ο Δήμαρχος Σερρών.