«ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΖΩΗ» ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σερρών εφαρμόζει πρόγραμμα Τηλε-φροντίδας  το οποίο παρέχει δωρεάν αισθητήρες σε οικίες δημοτών και  διευκολύνει την καθημερινότητα ήδη 50 ηλικιωμένων ατόμων με μακροχρόνιες ανάγκες, παρέχοντας 24ωρη τηλεφωνική βοήθεια εξυπηρέτησης από εξειδικευμένο προσωπικό (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι), οι οποίοι υποστηρίζουν τους ηλικιωμένους.

Επίσης τα νέα αυτά  προηγμένα συστήματα τηλεϊατρικής παρέχουν τα μέσα, ώστε να παρακολουθούνται και τα ζωτικά σημεία και συμπτώματα στο σπίτι, υποστηρίζοντας έτσι την παροχή αποτελεσματικής κοινωνικής φροντίδας στο Δήμο Σερρών.

Όπως δήλωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος, κα Σωτηρία Πάνου- Αναστασιάδου, λόγω πανδημίας κορωναϊού τα προγράμματα επικαιροποιούνται, επεκτείνονται και προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Από σήμερα 18-3-2020 και έως 23-3-2020 ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το «ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΖΩΗ», για ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους και έχουν προβλήματα υγείας.

Απαραίτητη η ηλεκτρονική συμπλήρωση εντύπου κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος στα e-mails της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Σερρών (Προϋπόθεση για τη δωρεάν εγκατάσταση αισθητήρων από το Δήμο Σερρών είναι η ύπαρξη σταθερής τηλεφωνικής γραμμής στην οικία του ωφελούμενου):

Ε-mails αποστολής:

1) siroglou@serres.gr και

2) siskou@serres.gr

Από το γραφείο τύπου