Η σημαία της Αρμενίας κυματίζει στην πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες

Η τρίχρωμη σημαία της Αρμενίας κυματίζει μαζί με την ελληνική και τη σημαία του Δήμου Σερρών στην πλατεία Ελευθερίας, όπως αποφάσισε με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών σε μία έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης προς τον Αρμενικό λαό για τις τουρκοαζερικές θηριωδίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Παράλληλα, σε εφαρμογή του ίδιου ψηφίσματος, από χθες το βράδυ το Δημαρχείο Σερρών φωτίστηκε στα χρώματα της Αρμενικής Σημαίας(κόκκινο, μπλε, πορτοκαλί).

Η έπαρση της σημαίας της Αρμενίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου από τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών Βασίλειο Κατιρτζόγλου, του Προέδρου της Αρμενικής Κοινότητας Σερρών Βάζγκεν Αρουτουνιάν και μελών της Αρμενικής Κοινότητας.

«Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον δοκιμαζόμενο Αρμενικό λαό, με τον οποίο μας συνδέουν ισχυροί και μακρόχρονοι ιστορικοί δεσμοί, το μαρτυρικό παρελθόν της Γενοκτονίας Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσύριων από το κεμαλικό καθεστώς καθώς και ο αγώνας που δίνουμε από κοινού σήμερα για την διεθνή αναγνώριση των Γενοκτονιών αυτών», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης παραδίδοντας το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στον Πρόεδρο της Αρμενικής Κοινότητας.

«Γνωρίζουμε και εμείς και οι Αρμένιοι τι σημαίνει τουρκική βαρβαρότητα. Είμαστε αλληλέγγυοι, είμαστε μαζί σας. Σας έχουμε στο μυαλό μας και στην καρδιά μας», κατέληξε ο κ.Χρυσάφης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητας Σερρών Βάζγκεν Αρουτουνιάν ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλειο Κατιρτζόγλου, το Δημοτικό Συμβούλιο και τον σερραϊκό λαό για τη θερμή συμπαράσταση στον Αρμενικό λαό, που δοκιμάζεται από την εισβολή Αζέρων και Τούρκων. Τόνισε, δε, ότι ο Αρμενικός λαός αντιστέκεται σθεναρά στην τουρκοαζερική επίθεση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι τη δικαίωσή του.