Η αλήθεια για τη σχέση Δήμου Σερρών και ΕΛΓΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                     Σέρρες, 05-02-2019
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η αλήθεια για τη σχέση Δήμου Σερρών και ΕΛΓΑ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στα σερραικά ΜΜΕ ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Γρηγοριάδη την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 για να ενημερώσουν τους σερραίους πολίτες για το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών από τον ΕΛΓΑ.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Δήμαρχος Σερρών είπε τα εξής:
“Σχετικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο τη Δευτέρα το βράδυ 4 Φεβρουαρίου 2019 μεταξύ του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη, του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών Γρηγοριάδη Χρήστου και εκπροσώπων των αγροτών που συνοδεύονταν από τον δικηγόρο Σπυρόπουλο Παναγιώτη, με θέμα τις αποζημιώσεις των αγροτών από τον ΕΛΓΑ έχουμε να γνωστοποιήσουμε τα εξής.
Κατά την διάρκεια της προαναφερόμενης συνάντησης έγινε προσπάθεια ενοχοποίησης του Δήμου για ένα θέμα με το οποίο δεν έχει καμία σχέση ο Δήμος. Η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό.
Προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν το Δήμο για ένα θέμα που δεν έχει καμία σχέση , επειδή ένας υπάλληλος του Δήμου είναι επιφορτισμένος και με μία συνεργασία του με τον ΕΛΓΑ, συνεργασία που είναι ανεξάρτητη από τα δημοτικά του καθήκοντα. Ο δημοτικός υπάλληλος για τη συνεργασία του αυτή με τον ΕΛΓΑ έχει προιστάμενό του τον ΕΛΓΑ, ελέγχεται μόνον από τον ΕΛΓΑ και απολογείται μόνον στον ΕΛΓΑ.
Συγκεκριμένα ο ΕΛΓΑ πριν από πολλά χρόνια ζήτησε από τους Δήμους να του προτείνουν κάποιους δημοτικούς υπαλλήλους προκειμένου να συνεργαστούν με τον ΕΛΓΑ για να καταγράφουν τις διάφορες ζημιές που προκαλούνται στα χωράφια από τις θεομηνίες. Μετά τις προτάσεις του Δήμου προς τον ΕΛΓΑ με τα ονόματα των δημοτικών υπαλλήλων, ο ΕΛΓΑ αποφάσισε και όρισε τους δημοτικούς υπαλλήλους που θα συνεργαστούν μαζί του για να καταγράφουν και να αναφέρουν τις ζημιές στην αγροτική γη από τις θεομηνίες. Ο δημοτικός υπάλληλος που συνεργάζεται με τον ΕΛΓΑ, παράλληλα με την καταγραφή των ζημιών στα χωράφια από τις θεομηνίες και την αναφορά του προς τον ΕΛΓΑ, εισπράττει κι ένα χρηματικό τέλος από τους αγρότες, το οποίο πρέπει να αποδώσει στον ΕΛΓΑ και εν συνεχεία ο Οργανισμός να αποζημιώσει τους αγρότες. Αυτό το τέλος που εισέπραξε ο δημοτικός υπάλληλος δεν το απέδωσε μέχρι σήμερα στον ΕΛΓΑ.
Για το θέμα αυτό υπεύθυνος είναι ο ΕΛΓΑ να ασκήσει πειθαρχική διαδικασία, αν χρειαστεί, στον δημοτικό υπάλληλο με τον οποίο συνεργάζεται για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει.
Εμείς ως Δήμος το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε από τον ΕΛΓΑ να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει για να αποζημιώσει τους αγρότες, κάτι που ήδη έχουμε κάνει. Σε επικοινωνία που είχα σήμερα 05-02-2019 με την υπεύθυνη του ΕΛΓΑ κα Λαχουρά Λίτσα για το θέμα αυτό, μου είπε ότι ο εν λόγω δημοτικός υπάλληλος την διαβεβαίωσε ότι σταδιακά θα βάλει τα χρήματα και το θέμα θα διευθετηθεί”.

Aπό το γραφείο τύπου