Γ. Γάτσιος Πρόεδρος ΔΕΥΑΣ προς Σ. Φωτιάδη «Έχουν γνώση οι φύλακες»

        Μέτρο ποιότητας ζωής
      ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                                                   Σέρρες   23/1/2018
 ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
               ΣΕΡΡΩΝ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 – ΣΕΡΡΕΣ
Γ. Γάτσιος Πρόεδρος ΔΕΥΑΣ προς Σ. Φωτιάδη
«Έχουν γνώση οι φύλακες»

«Ο αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης Σ. Φωτιάδης έδωσε μία συνέντευξη τύπου χθες για να παραβιάσει ανοιχτές θύρες» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Γιάννης Γάτσιος σήμερα το πρωί, Τρίτη 23/1/2018.
«Έχουν γνώση οι φύλακες και προ πολλού πράττουν τα δέοντα» υπογράμμισε.

Ο κ. Γάτσιος έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις σε κάθε ένα από τα σημεία που έθιξε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Καθυστέρηση καταγραφής υδρομέτρων
Είναι γνωστό ότι η ΔΕΥΑΣ έχει έλλειψη προσωπικού. Επιχείρησε να λύσει το πρόβλημα με την πρόσληψη «διμηνητών» και την ανάθεση του έργου σε εργολάβο αλλά καθυστέρησε λόγω της γραφειοκρατίας. Όμως, η όποια επίπτωση στους λογαριασμούς των καταναλωτών διορθώνεται και αφορά αποκλειστικά περίπου 500 από τα 2300 υδρόμετρα του πρώην δήμου Κ. Μητρούση.

Ανεκπαίδευτοι ελεγκτές
Δεν υπάρχουν. Οι μετρήσεις γίνονται από τους τέσσερις της ΔΕΥΑΣ μαζί με «διμηνήτες» και «οκταμηνήτες».

Πελατειακή λογική
Δεν υφίσταται φυσικά. Όποιος καταναλωτής θεωρεί ότι έχει πρόβλημα, ο λογαριασμός του επανελέγχεται μετά από αίτημα του και ο αρμόδιος υπάλληλος κάνει την έκθεση του υπογεγραμμένη.

Απαξίωση Προέδρων Χωριών
Κανένας Πρόεδρος ποτέ και για κανένα θέμα δεν απαξιώθηκε. Για το θέμα των λογαριασμών οι Πρόεδροι ενημερώθηκαν σε ανοικτές συνελεύσεις και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, όπως αυτή που έγινε στον Προβατά με τους έξι Προέδρους των χωριών του πρώην Δήμου Κ. Μητρούση. Στη συνέχεια οι Πρόεδροι κατέθεσαν στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ τέσσερα (4) αιτήματα. Τα τρία από αυτά είχαν ήδη δρομολογηθεί.

Ταυτοποίηση υδρομέτρων
Για την ταυτοποίηση των υδρομέτρων κλιμάκιο της ΔΕΥΑΣ πέρασε από όλα τα χωριά.
Όσο για τη χρέωση της αποχέτευσης, από το 2012 λέμε, όσοι δεν έχουν να φέρουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να εξαιρεθούν.

Τιμολόγηση νερού
Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2016 θα έχουμε αύξηση της τιμής του νερού 25% στα χωριά με αποχέτευση και 12,5% χωρίς για το 2018.

Νέα τιμολογιακή πολιτική
Με βάση τα οικονομικά στοιχεία η Διοίκηση της ΔΕΥΑΣ εξετάζει μία νέα τιμολογιακή πολιτική για τα χωριά η οποία θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες των χωριών χωρίς να βάζει την Επιχείρηση σε περιπέτειες.

Από το Γραφείο Τύπου