Εντατικοί έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία Σερρών για την προστασία της δημόσιας υγείας

Με εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιεί ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Σερρών.

Αναλυτικά στοιχεία για τη δραστηριότητα της Δημοτικής Αστυνομίας στη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού παρουσίασε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Σερρών, Κωνσταντίνος Δινάκης.

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αστυνομία Σερρών από τις 20 Νοεμβρίου 2020, οπότε απέκτησε τη δυνατότητα ελέγχων και επιβολής προστίμων μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου 2020 προχώρησε συνολικά σε 1.670 ελέγχους για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων, εκ των οποίων οι 1.595 έλεγχοι διενεργήθηκαν σε πολίτες και οι υπόλοιποι σε καταστήματα. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βεβαιώθηκαν 40 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων της και μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση η Δημοτική Αστυνομία έχει ενισχυθεί από τις 20 Νοεμβρίου με απόφαση του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη με 10 διοικητικούς υπαλλήλους, που μεταφέρθηκαν από άλλες υπηρεσίες του Δήμου ειδικά για τις ανάγκες των ελέγχων κατά της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον κ.Δινάκη, η Δημοτική Αστυνομία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα με ένα δυναμικό 14 ατόμων, που υπερβάλλοντας εαυτούς πραγματοποιούν ελέγχους και συμμετέχουν σε μεικτά κλιμάκια και πέραν του ωραρίου τους, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, οι δημοτικοί αστυνομικοί παρεμβαίνουν συνεχώς και σε όλες τις διαδικασίες στις λαϊκές αγορές.