ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       ΣΕΡΡΕΣ, 21-02-2019
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης επισκέφτηκε την Αθήνα στις 20 και 21 Φεβρουαρίου 2019 και πραγματοποίησε συναντήσεις, στο Προεδρικό Μέγαρο με τον νομικό σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ανδρονόπουλο Βασίλειο (20-02-2019, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Φλώρο Χαρίλαο Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Επικρατείας κ. Βερναδάκη (20-02-2019) και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον κ. Ζώτο Ιωάννη, σύμβουλο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκη (21-02-2019) για να τους ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη της πρότασης που κατέθεσε ο Δήμος Σερρών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ” για την δημιουργία Πάρκου Μοντελισμού, προυπολογισμού 2.500.000 ευρώ στο πρώην στρατόπεδο Εμμανουήλ Παππά.
Το Πάρκο Μοντελισμού σύμφωνα με την πρόταση πρόκειται να δημιουργηθεί σε κτίριο του πρώην στρατοπέδου Εμμανουήλ Παππά συνολικής επιφάνειας 1.400 τετραγωνικών μέτρων με τον περιβάλλοντα αυτού χώρο. Η πρόταση για να εγκριθεί έπρεπε το εν λόγω ακίνητο να έχει παραχωρηθεί κατά χρήση στον Δήμο Σερρών για χρονικό διάστημα άνω των 15 ετών, όπως καταλήγει το έγγραφο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με αριθ. Πρωτ. 985/217/Α3, 19-02-2019 και θέμα: “Απόρριψη της πράξης “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ” με κωδικό ΟΠΣ 5027204 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020”.
Ο Δήμος Σερρών στην πρόταση που υπέβαλλε, μεταξύ των εγγράφων κατέθεσε για το θέμα της παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Εμμανουήλ Παππά το έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με ημερομηνία 15-03-2012 και Φ.900.08/05/95186 και θέμα:
Παραχώρηση κατά χρήση του στρατοπέδου “ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ” στο Δήμο Σερρών, το οποίο υπογράφει ο τότε Υπουργός κ. Αβραμόπουλος Δημήτρης και συγκεκριμένα αναφέρει:

“ Γνωματεύουμε
για την προσωρινή κατά χρήση παραχώρηση του στρατοπέδου ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ, μέχρι ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιοποίησης των στρατοπέδων”.

Για το συγκεκριμένο έγγραφο, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης προκειμένου να εγκρίνει την πρόταση για την δημιουργία του Πάρκου Μοντελισμού και να μην στερηθεί ο Δήμος Σερρών και η τοπική κοινωνία ένα μοναδικό έργο προυπολογισμού 2.500.000 ευρώ, θέλει από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνέχεια του εγγράφου του κ. Αβραμόπουλου να διευκρινιστεί ξεκάθαρα και συγκεκριμένα ότι το ακίνητο συνολικής έκτασης 1.400 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στο στρατόπεδο Εμμανουήλ Παππά και στο οποίο θα δημιουργηθεί το Πάρκο Μοντελισμού παραχωρείται κατά χρήση στο Δήμο Σερρών για χρονικό διάστημα άνω των 15 ετών.
Αυτός ήταν ο λόγος που ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης πήγε εσπευσμένα στην Αθήνα και πραγματοποίησε τις προαναφερόμενες συναντήσεις.
Ο Δήμος Σερρών μέχρι τις 28-02-2019 μπορεί να καταθέσει ένσταση κατά της απορριπτικής απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης. Για να καταθέσει όμως την ένσταση χρειάζεται το διευκρινιστικό έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Όπως συμπεραίνεται εξαρτάται πλέον από την πολιτική βούληση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να δώσει λύση στο θέμα και να μην στερηθεί η τοπική κοινωνία των Σερρών ένα έργο 2.500.000 ευρώ.

Από το γραφείο τύπου