Ενημέρωση από την Υπηρεσία Καθαριότητας για την αποκομιδή των απορριμμάτων κατά την περίοδο του καύσωνα

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνθηκών του καύσωνα, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα και τις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων, η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Σερρών έχει τροποποιήσει τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων για την αποκομιδή των απορριμμάτων, τα οποία πραγματοποιούνται τις βραδινές ώρες ή νωρίς τα ξημερώματα για την προστασία των εργαζομένων.

Παράλληλα, για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών συνεχίζεται αδιάλειπτα το πλύσιμο όλων των κεντρικών δρόμων με τα οχήματα του Δήμου.

Επιπλέον, τροποποίηση προγράμματος έχει επέλθει και στην υπηρεσία καθαρισμού κοινοχρήστων χώρων (οδών και πλατειών) για την αποφυγή της έκθεσης των εργαζομένων κατά τις ώρες θερμοκρασιακής αιχμής.

Την ίδια στιγμή, η Διεύθυνση Καθαριότητας απευθύνει έκκληση στους Δημότες να συμβάλλουν κι αυτοί με τη σειρά τους στη διευκόλυνση του έργου της Υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να βγάζουν προς αποκομιδή τα απολύτως απαραίτητα απορρίμματα και να φροντίζουν να είναι συσκευασμένα, σφραγισμένα καλά και τοποθετημένα μέσα στους κάδους.

Επίσης, να μην αφήνουν απορρίμματα έξω από τους κάδους διότι τα αδέσποτα ζώα, διασκορπίζοντάς τα μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ευταξία της πόλης.

Παράλληλα, καλούνται οι πολίτες να μην εγκαταλείπουν ογκώδη και βαρέα αντικείμενα καθώς και κλαδέματα σε πεζοδρόμια και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους διότι από 9 έως 15 Αυγούστου δεν θα λειτουργεί το συνεργείο αποκομιδής ογκωδών.