Έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία Σερρών στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος διενεργεί η Δημοτική Αστυνομία Σερρών.

Οι έλεγχοι που άρχισαν μετά την επαναλειτουργία της εστίασης επικεντρώνονται στις αποστάσεις ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα και στην τήρηση των μέτρων υγιεινής για εργαζόμενους και πολίτες.

«Είμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες της εστίασης, οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ωστόσο, ταυτόχρονα δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση στην τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Για εμάς είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η διασφάλιση της υγείας πολιτών και εργαζομένων καθώς και ο σεβασμός στον δημόσιο χώρο», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Η απόλυτη εφαρμογή της νομιμότητας αποτελεί ξεκάθαρη βούληση της Δημοτικής Αρχής, όπως είχε υπογραμμιστεί από τον Δήμαρχο Σερρών και κατά την πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα σύμπνοιας με το προεδρείο και τα μέλη της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Νομού Σερρών.

Σε πρώτη φάση, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας ενημερώνουν επαγγελματίες και εργαζόμενους για τα μέτρα που καθορίζονται από τη σχετική ΚΥΑ (ΦΕΚ 1814/Β/29-4-2021) καθώς και για την υποχρέωσή τους να υποβάλλουν αίτηση για το 2021 για την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου από τα τραπεζοκαθίσματα.

Οι αιτήσεις για την έκδοση νόμιμων αδειών κατάληψης κοινοχρήστου χώρου υποβάλλονται στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας.

Σε δεύτερο στάδιο οι έλεγχοι θα κλιμακωθούν με την επιβολή προστίμων σε καταστήματα, όπου διαπιστώνεται ότι δεν εφαρμόζονται όσα προβλέπει η νομοθεσία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.