Έκκληση Δ. Μιχτσόγλου προς τους οδηγούς δικύκλων για τήρηση του Κ.Ο.Κ.

Με τον κίνδυνο ατυχημάτων να ελλοχεύει καθημερινά, αλλά και με αφορμή τα παράπονα που εξέφρασαν δεκάδες Σερραίες και Σερραίοι, έκκληση στους οδηγούς δικύκλων-μοτοποδηλάτων και μηχανών- απευθύνει ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Σερρών κ. Δημήτρης Μιχτσόγλου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και διαμαρτυρίες πολιτών, οδηγοί δικύκλων αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες μέσα στην πόλη των Σερρών και δεν τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, όπως για παράδειγμα κινούνται σε μέρη και σημεία που απαγορεύεται.

Ο κ. Μιχτσόγλου ζητά κυρίως από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, να ενημερώσουν τους διανομείς φαγητού (delivery) να εφαρμόζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και να κινούνται με τη μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα.

Παράλληλα, ο ίδιος ζητά από τους οδηγούς, να μην κινούνται ανάποδα σε μονόδρομους π.χ. στον πεζόδρομο της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή και μην ανεβαίνουν σε πεζοδρόμια ή νησίδες, καθώς αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την πιθανή εκτροπή και ανατροπής τους επί του οδοστρώματος και κατ’ επέκταση την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος, θέτοντας σε κίνδυνο, τόσο τη δική τους σωματική ακεραιότητας, όσο και των διερχόμενων πολιτών.

 «Η έκκληση αφορά όλους τους οδηγούς μηχανών, οι οποίοι κυκλοφορούν στην πόλη των Σερρών, καθώς παρατηρήθηκαν σε κεντρικά σημεία, οδηγοί να αναπτύσσουν υπερβολικές ταχύτητες με κίνδυνο να παρασύρουν πεζούς διαφόρων ηλικιών. Το πρόβλημα εντοπίζεται μεταξύ άλλων και στον πεζόδρομο της οδούς Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου κυκλοφορούν πολίτες και παίζουν μικρά παιδιά» αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας.

Τέλος, ο κ. Μιχτσόγλου τονίζει ότι απευθύνει την έκκληση, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αναβατών, αλλά και των πολιτών. «Ζητούμε οι οδηγοί των μηχανών να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Η μη συμμόρφωση θα επιφέρει την επιβολή προστίμων από τη Δημοτική Αστυνομία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιχτσόγλου, προαναγγέλλοντας περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων.