ΔΤ – Ο Δήμος Σερρών υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Σερρών υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα, στην πορεία της προς το Ρίο της Βραζιλίας

 

Την Ολυμπιακή Φλόγα υποδέχτηκε, με τιμές Αρχηγού Κράτους ο Δήμος Σερρών, την Κυριακή 24-4-2016, στην πλατεία Ελευθερίας.

Στην υποδοχή της Φλόγας, παραβρέθηκαν o Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κόλλια-Τσαρουχά Μαρία, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Σερρών καθώς και πλήθος κόσμου. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης Αθανασία Τσώλα παρέλαβε την Ολυμπιακή Φλόγα στην οδό Βενιζέλου.

Λίγα λεπτά μετά στην οδό Ερμού, τη Φλόγα παρέλαβε ο Ολυμπιονίκης της πάλης Απόστολος Τασκούδης, ο οποίος την μετέφερε στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας και άναψε το βωμό που στήθηκε εκεί. Μετά την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου καθώς και των Εθνικών Ύμνων Βραζιλίας και Ελλάδας, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης απηύθυνε χαιρετισμό λέγοντας τα εξής:


 

“Με συγκίνηση, ως Δήμαρχος της πόλης, υποδέχομαι την ολυμπιακή φλόγα στην πλατεία Ελευθερίας, στο ιστορικό κέντρο των Σερρών, ως πρεσβευτή της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών . Η φλόγα, η φωτιά, το φώς, αποτελούν το ιερό σύμβολο της δημιουργίας του κόσμου. Αυτό το άσβεστο φώς της Ελλάδας είναι εδώ σήμερα για να μεταδώσει τις αξίες, της προαιώνιας αγωνιστικής διάθεσης, η οποία οδηγούσε πάντα τους Έλληνες στην εξιδανικευμένη ομορφιά και ταυτόχρονα στην πνευματική ολοκλήρωση. Ακόμη μιά φορά με την επικείμενη Ολυμπιάδα, μεταλαμπαδεύονται και προάγονται, τα ολυμπιακά και ανθρώπινα ιδεώδη που γεννήθηκαν και κληροδοτήθηκαν σε όλη την Οικουμένη από την Ελλάδα του πνεύματος, του ανθρωπισμού και του πολιτισμού. Την Ελλάδα που ανέδειξε και δίδαξε τον συνδυασμό και την αρμονία του μυαλού και του σώματος. Από το βήμα αυτό, απευθύνουμε χαιρετισμό σε όλους τους λαούς της γης και στέλνουμε το μήνυμα της ελπίδας και της δημιουργίας στη Βραζιλία , στην πόλη του Ρίο, όπου θα φιλοξενηθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες και οι αθλητές όλου του κόσμου”.


 

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Οργανωτικής Επιτροπής του Ρίο 2016. Μετά τους χαιρετισμούς , ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Δημάρχου Σερρών και του Εκπροσώπου της Ολυμπιακής Επιτροπής. Με το πέρας της τελετής υποδοχής, τη δάδα της Ολυμπιάδας του Ρίο άναψε ο ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Ιωάννης Τσιντσάρης και την παρέδωσε στον παγκόσμιο πρωταθλητή του Τάε κβο ντο Δημήτρη Δαύτσιο. Αυτός με την σειρά του την παρέδωσε στον παγκόσμιο πρωταθλητή επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απόστολο Πίγκα, τελευταίο λαμπαδηδρόμο για τις Σέρρες. Η Φλόγα επιβιβάστηκε για τον επόμενο προορισμό της.