ΔΤ ΓΙΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες 24 Οκτωβρίου 2016      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
τηλ. 23210/83671
φαξ 23210/83602  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ   
ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ  ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ 
ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ  ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ

Ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών κτηνιάτρων πραγματοποιεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στειρώσεις αδέσποτων ζώων στο δημοτικό κυνοκομείο. Οι Έλληνες κτηνίατροι θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς το δημοτικό κυνοκομείο και στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Το Σάββατο 22-10-2016 , ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Γρηγοριάδης επισκέφτηκαν το δημοτικό κυνοκομείο για να παρακολουθήσουν τις εργασίες των Ελλήνων κτηνιάτρων.
Ο κ. Αγγελίδης ευχαρίστησε τους εθελοντές Έλληνες κτηνιάτρους για τη συνεχή βοήθεια που προσφέρουν στο Δήμο Σερρών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα των αδέσποτων ζώων, ενώ δήλωσε με έμφαση ότι: «O Δήμος Σερρών διαθέτει ένα από τα καλύτερα και πιο σύγχρονα κυνοκομεία της Ελλάδας και λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το νόμο για το πρόγραμμα αδέσποτων ζώων».
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Σερρών διαθέτει κάθε χρόνο πάνω από 100.000 ευρώ για προμήθεια τροφών, φαρμάκων, εμβολίων κ.α.  Εφαρμόζει ένα πλήρες πρόγραμμα στειρώσεων και εμβολιασμών. Έχει δημιουργήσει επίσης, δίπλα στο δημοτικό κυνοκομείο, χώρο τεσσάρων στρεμμάτων επανένταξης των αδέσποτων ζώων.
Παρόλα αυτά το πρόβλημα των αδέσποτων παραμένει έντονο και θα γίνει ακόμη εντονότερο, αν κάποιοι συμπολίτες μας δεν κατανοήσουν ότι η αμέλεια και η εγκατάλειψη ζώων είναι αποτρόπαιη πράξη και πρέπει να σταματήσει.

Από το γραφείο τύπου