Δράση μέτρησης του δείκτη μάζας σώματος και διάθεση smart συσκευών μέτρησης βάρους στο Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών στο πλαίσιο προγραμμάτων πρόληψης της υγείας των δημοτών, αλλά και προαγωγής της  υγιεινής διατροφής θα πραγματοποιήσει δράση με μετρήσεις του δείκτη μάζας σώματος στον γενικό πληθυσμό σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Μητουσούδη, διατροφολόγο στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2022 στο κληροδότημα Αποστολίδη, Κων. Καραμανλή 96.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν ευκαιρία να συζητήσουν με τον διατροφολόγο και να τους καθοδηγήσει σε  ατομικό διατροφικό πρόγραμμα.

Τηλέφωνα για ραντεβού 2321085661 και 2321350571 από 9:00 – 13:00.

Επίσης ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο της δράσης θα διαθέσει τις smart συσκευές μέτρησης για την παρακολούθηση του βάρους σε ευπαθείς ομάδες με υψηλό δείκτη μάζας σώματος και σε χρονίως πάσχοντες, που χρήζουν τη συνεχή παρακολούθηση του βάρους τους.

Για τη συμμετοχή στη δράση απαιτείται βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού rapid test 48 ωρών για όλους και  self test 24ωρου για τα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Επίσης στη δράση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοΐού.

Πώς λειτουργούν οι ζυγαριές

Οι ζυγαριές συνδέονται στην υπηρεσία «Μέτρησης Βάρους» στο σύστημα του Δήμου Σερρών. Οι εγγεγραμμένοι στη συγκεκριμένη υπηρεσία έχουν αντίστοιχα και έναν ηλεκτρονικό φάκελο.

Κάθε φορά που ένας εξυπηρετούμενος χρησιμοποιεί τη ζυγαριά τα αποτελέσματα των μετρήσεών του που φαίνονται στην οθόνη της συσκευής, αποστέλλονται ασύρματα και ενημερώνουν αυτόματα τον προσωπικό ηλεκτρονικό φάκελο του. Οι μετρήσεις του καταγράφονται και μπορούν να αξιοποιηθούν μεταγενέστερα από ιατρό ή διατροφολόγο. Οι ζυγαριές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τα υπόλοιπα μέλη μιας οικογένειας σαν απλή ζυγαριά.

Η συσκευή μέτρησης βάρους δίνει τις εξής δυνατότητες μέτρησης:

Σωματικού βάρους,

Ποσοστού και ταξινόμησης σωματικού λίπους

Ποσοστού και ταξινόμησης σκελετικών μυών

ΔΜΣ – Δείκτη Μάζας Σώματος

Μεταβολισμού

Σωματικής ηλικίας

Επίπεδου σπλαχνικού λίπους και ταξινόμησής του