Δίπλα στα Άτομα με Αναπηρία ο Δήμος Σερρών με την εκδήλωση «Φωτεινές Ημέρες» στην Πολιτεία των Ευχών

Χρυσάφης: Κάνουμε πιο φωτεινές και χαρούμενες τις ημέρες των ανθρώπων που αγαπάμε

Το φως της αγάπης και της αλληλεγγύης θα μεταφέρει στη φετινή «Πολιτεία των Ευχών» ο Δήμος Σερρών με την εκδήλωση «Φωτεινές Ημέρες», η οποία θα είναι αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία.

Τη διοργάνωση της φιλανθρωπικής εκδήλωσης στο πλαίσιο του εορτασμού της «Πολιτείας των Ευχών» ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης σε δηλώσεις του με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Σωτηρίας Πάνου – Αναστασιάδου και εκπροσώπων Συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία.

«Φέτος όπως και πέρσι, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, στερηθήκαμε τις εκδηλώσεις «Φωτεινές Ημέρες» που κάθε χρόνο στις αρχές του Δεκεμβρίου φώτιζαν τις ζωές των συμπολιτών μας και εμάς τους ίδιους.

Για αυτό και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία φιλανθρωπική εκδήλωση ενόψει των Χριστούγεννων που θα μας ενώσει όλους σε έναν κοινό σκοπό: Να κάνουμε πιο φωτεινές και χαρούμενες τις ημέρες των ανθρώπων που αγαπάμε», τόνισε ο κ.Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία προωθώντας δράσεις υποστήριξης των συγκεκριμένων συμπολιτών μας αλλά και ενημέρωσης και αφύπνισης της κοινωνίας μας.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία και της ένταξής τους σε κάθε πτυχή της ζωής βρίσκεται στο επίκεντρο της  πολιτικής της Δημοτικής μας Αρχής.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν Δήμο προσβάσιμο και φιλικό για όλους τους πολίτες.

Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως ανέφερε ο κ.Χρυσάφης, στο έργο της ανάπλασης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην οδό Ερμού αλλά και στα άλλα έργα αναπλάσεων που δρομολογούνται διασφαλίζεται η απρόσκοπτη κίνηση των ατόμων με αναπηρία και γενικότερα εμποδιζόμενων ατόμων.

«Ήδη, από την αρχή της θητείας μας δημιουργήσαμε περισσότερες από 100 νέες ράμπες, ενώ ανακατασκευάζουμε πλήθος πεζοδρομίων και ακατάλληλων ραμπών.

Το 2020 και το 2021 θεσμοθετήθηκαν 10 νέες ιδιωτικές θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, καθώς και μία επιπλέον δημόσια θέση στάθμευσης ΑμεΑ στο κέντρο της πόλης φθάνοντας συνολικά στις 28.

Τοποθετήσαμε στους φωτεινούς σηματοδότες ηχητικές διατάξεις για άτομα με προβλήματα όρασης στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Και βέβαια, μέσω της επένδυσης σε ψηφιακές υποδομές διασφαλίζουμε την ευκολότερη πρόσβαση ΑμεΑ στις υπηρεσίες του Δήμου», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόγραμμα τηλεϊατρικής για ΑμεΑ και στην Κάρτα υγείας των ΑμεΑ που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Σερρών.

Στις δηλώσεις της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου απηύθυνε κάλεσμα για τη συμμετοχή στα προγράμματα του Δήμου για τα ΑμεΑ σημειώνοντας ότι για την προμήθεια της Κάρτας Υγείας οι ενδιαφερόμενοι Δημότες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών (τηλέφωνα 2321085661 και 2321350571).

Μηνύματα για την ίση μεταχείριση και καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των Ατόμων με Αναπηρία καθώς και για τη βελτίωση της προσβασιμότητας έστειλαν η Πρόεδρος των Συλλόγων Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρία νομού Σερρών Αικατερίνη Παπάζογλου, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων, Φίλων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό νομού Σερρων «Ηλιαχτίδα» Μαρία – Χριστίνα Χατζηευαγγέλου και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών νομού Σερρών Γιώργος Χανλής.