Δήμος Σερρών: Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου η έναρξη της Συμβουλευτικής Γονέων του «ΟΑΣΙΣ»

Με τη θεματική «Επικοινωνία στην Οικογένεια» ξεκινά στο Δήμο Σερρών η Συμβουλευτική Γονέων τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για έναν βιωματικό κύκλο συμβουλευτικής, που διοργανώνεται απ’ το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, «ΟΑΣΙΣ», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, στα πλαίσια των δράσεών του γι’ αυτό το έτος.

Όπως ενημερώνει σχετικά το κοινό η ψυχολόγος και επιστημονικά υπεύθυνη του «ΟΑΣΙΣ», κα Κωνσταντίνα Γρέδη: «Ο ρόλος του γονιού είναι μοναδικός. Είναι ίσως ο σημαντικότερος που αναλαμβάνει κάποιος κατά τη διάρκεια της ζωής του, καθώς έχει προκλήσεις και πολλές απαιτήσεις.

Στόχος των Ομάδων Γονέων, είναι να ενισχύσουν τους γονείς στην άσκηση του γονεϊκού τους ρόλου, στην κατανόηση των αναπτυξιακών σταδίων των παιδιών, στην ενδυνάμωση της δημιουργικής και ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών.

Μια σειρά θεματικών, οι οποίες υπάρχουν μέσα στις ομάδες, είναι η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η αναγνώριση, έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων, η διαχείριση και επίλυση των συγκρούσεων, τα όρια και οι κανόνες μέσα στην οικογένεια και, φυσικά, η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης.

Επίσης οι Ομάδες Γονέων συμβάλλουν έτσι ώστε οι γονείς να μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους ώστε αυτά να ανταποκριθούν καλύτερα ακόμη και στις απαιτήσεις του σχολείου. Διότι, όπως ξέρουμε, το σχολείο αντικατοπτρίζει ουσιαστικά την κοινωνία μας. Ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία στους γονείς να μοιραστούν τις σκέψεις τους και να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους, πάντοτε βέβαια με σεβασμό και ασφάλεια.».

Οι Ομάδες έχουν διάρκεια 20 ώρες και πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα απόγευμα (για συνολικά περίπου 10 Δευτέρες) στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «ΟΑΣΙΣ (Μαραγκουδάκη 10, Σέρρες). Η συμμετοχή, είναι δωρεάν.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Ομάδες Συμβουλευτικής Γονέων, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Πρόληψης «ΟΑΣΙΣ» στο τηλέφωνο 23210 53222, απ’ τις 8:30πμ μέχρι τις 14:30μμ.

Κατά τη διάρκεια του έτους, θα λειτουργήσουν κι άλλες ομάδες. Μία εξ αυτών, αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, θα ξεκινήσουν τουλάχιστον δυο ακόμη Ομάδες Γονέων.

Υποστηρικτής της συγκεκριμένης δράσης, είναι ο Δήμος Σερρών, ο οποίος συμμετέχει ως συμπράττων φορέας.

Από το γραφείο τύπου