Δήμος Σερρών: Όλα έτοιμα για την επιστροφή στα Λύκεια

Σε πλήρη ετοιμότητα για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων της περιοχής ευθύνης του από αύριο, Δευτέρα 12 Απριλίου είναι ο Δήμος Σερρών.

Προς την κατεύθυνση αυτή, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν  προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων για την ομαλή επιστροφή καθηγητών και μαθητών στα Λύκεια και την επανέναρξη  της δια ζώσης διδασκαλίας.

Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί ενδελεχείς εργασίες καθαρισμού και ευπρεπισμού σε όλα τα Λύκεια, τα οποία ο Δήμος Σερρών έχει προμηθεύσει με απολυμαντικά, αντισηπτικά και όλα τα αναγκαία υλικά καθαριότητας και υγιεινής.

Μάλιστα, ο Δήμος Σερρών ενόψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας ενίσχυσε  το προσωπικό καθαριότητας στα Λύκεια με επιπλέον άτομα, που μετακινήθηκαν από σχολικές μονάδες που συνεχίζουν να βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας.

«Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, η πρώτη μας μέριμνα ήταν η ασφαλής λειτουργία των σχολείων και η θωράκιση  μαθητών, εκπαιδευτικών και όλων όσων εργάζονται στις σχολικές μονάδες από την πανδημία του κορωνοϊού.

Για αυτό και πέραν των υποχρεώσεων της πολιτείας ως Δήμος δεν φειδόμαστε προσπαθειών και πόρων, προκειμένου να διασφαλίσουμε  τη μέγιστη ασφάλεια στα σχολεία μας», τονίζει ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Τα μέτρα που εφάρμοσε και εφαρμόζει  ο Δήμος Σερρών περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων συνεχείς απολυμάνσεις  ψεκασμούς, όπου είναι αναγκαίο, καθώς  και εργασίες καθαρισμού, δωρεάν διανομή μασκών, δωρεάν rapid tests σε εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στα σχολεία, εγκατάσταση και λειτουργία πυλών θερμομέτρησης κα.

«Στον Δήμο Σερρών βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα στις ανάγκες των σχολείων και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Εύχομαι σε όλους καλή επιστροφή στα σχολεία με ευλαβική προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας», καταλήγει ο Δήμαρχος Σερρών.