Δήμος Σερρών: Μείωση των δημοτικών τελών για όλες τις επιχειρήσεις

Στη γενναία μείωση των δημοτικών τελών για όλες τις επιχειρήσεις από το 2021 προχωρά ο Δήμος Σερρών, όπως ήταν και η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής.

Όπως τόνισε στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, με τη μείωση των δημοτικών τελών υλοποιούνται πλήρως οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής με στόχο την ελάφρυνση των επαγγελματιών και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας σε μία δύσκολη συγκυρία.

«Όπως είχαμε δεσμευτεί στο προεκλογικό μας πρόγραμμα προχωράμε από το 2021 στην οριζόντια μείωση κατά 30% όλων των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις.

Επίσης, απαλλάσσουμε πλήρως από τα δημοτικά τέλη ειδικές κατηγορίες επιχειρηματιών, όπως είναι οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, τα ΑμεΑ και οι μονογονεϊκές οικογένειες.

Ακόμη, χορηγούμε πλήρη απαλλαγή για όλες τις νέες επιχειρήσεις για τα τρία πρώτα έτη της λειτουργίας τους και την επεκτείνουμε χρονικά ανάλογα με την αύξηση της απασχόλησης», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης.

Η μείωση των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αύριο, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου και κατόπιν θα τεθεί προς ψήφιση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Νοεμβρίου 2020.

«Η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας είναι αναγκαία συνθήκη για την οικονομική και την κοινωνική ευημερία στον Δήμο Σερρών. Ως Δημοτική Αρχή είμαστε δίπλα στους επαγγελματίες και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κερδίσουμε όλοι μαζί το στοίχημα της ανάπτυξης», κατέληξε ο Δήμαρχος Σερρών.