Δήμος Σερρών: Με επιτυχία η ημερίδα του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και την πρόληψη των αυτοκτονιών

«Προαγωγή ψυχικής υγείας & πρόληψη αυτοκτονιών» ήταν ο τίτλος της ημερίδας που διοργανώθηκε σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, απ’ το Σύλλογο Οικογενειών/Φροντιστών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία, Νόσο Alzheimer και Συγγενείς Διαταραχές (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.) Ν. Σερρών.

Η ημερίδα, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, η οποία γιορτάζεται στις 10 Οκτωβρίου, και έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, ενώ αποτέλεσε συνδιοργάνωση τεσσάρων φορέων: του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Σερρών, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.

Το Δήμο Σερρών, εκπροσώπησε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πολιτισμού, Σωτηρία Πάνου, η οποία και δήλωσε τα εξής στο περιθώριο της ημερίδας: «η σημερινή εκδήλωση, αφορά την ψυχική υγεία, που είναι τόσο σημαντική και αναγκαία, ιδιαιτέρως σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών. Οι σημαίνουσες βεβαιότητες των δημοτών για την καθημερινότητά τους, αλλά και για έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό στη ζωή τους, ανατρέπονται καθημερινά. Επομένως, καλούμαστε να προστατέψουμε την ψυχική υγεία περισσότερο από κάθε άλλη φορά, λόγω της πολυεπίπεδης κρίσης η οποία την επηρεάζει, καθώς αποτελεί θεμέλιο λίθο για την κοινωνική συνοχή. Εμείς, ως νέα Δημοτική Αρχή, αγωνιζόμαστε γι’ αυτήν τη δικτύωση με όλους τους φορείς. Ταυτόχρονα, σεβόμαστε και εκφράζουμε την εκτίμησή μας για το Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών και διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε ανάλογη δράση και πρωτοβουλία».

Απ’ την πλευρά της, η Πρόεδρος του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών, Λένα Νομίδου, δήλωσε τα εξής: «Η πρόληψη των αυτοκτονιών, είναι ένα θέμα καυτό σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με τις έρευνες του Π.Ο.Υ., κάθε σαράντα δευτερόλεπτα, ένας άνθρωπος βάζει τέρμα στη ζωή του. Ταυτόχρονα, και ο Νομός Σερρών είναι πολύ ευάλωτος στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς το τελευταίο δίμηνο είχαμε επτά αυτοκτονίες. Γι’ αυτόν το λόγο κι εμείς διοργανώνουμε την εκδήλωση αυτή, ώστε να βάλουμε ένα λιθαράκι στο να αλλάξουμε τον κόσμο και να τον κάνουμε καλύτερο».

Από το γραφείο τύπου